Ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις

Ένα μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σημειώθηκε το βράδυ στην Οδησσό, πόλη που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως οφείλονται σε ισάριθμες πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι έπληξαν από αέρος με τρεις πυραύλους «Kinzhal» -πρόκειται για τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους της Μόσχας, τουριστική υποδομή, όπως δήλωσε ο Sergey Bratchuk εκπρόσωπος της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού. Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κατάστημα καθώς και σε άλλα σημεία στην πόλη εξαιτίας της επίθεσης. Οι ουκρανικές αρχές επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από τις επιθέσεις.

Στις αρχές του Απριλίου, είχε δεχθεί επίθεση χώρος αποθήκευσης και διυλιστήριο καυσίμων στην περιοχή, αλλά έπειτα υπήρχε σχετική ηρεμία καθώς ο ρωσικός στρατός δεν εξαπέλυε επιθέσεις στην περιοχή. Αυτό άλλαξε την περασμένη εβδομάδα με τις επιθέσεις έκτοτε να έχουν ενταθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα τη Δευτέρα, τόσο η Οδησσός όσο και ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών πυρών ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» σε καταφύγιο μαζί με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ.