ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ουκρανία: Ο Ν. Κουλέμπα επαναλαμβάνει το αίτημα προς το ΝΑΤΟ για κατάρριψη ρωσικών πυραύλων από τα όμορα κράτη-μέλη

«Αν δεν θέλετε να το κάνετε, εφοδιάστε μας με όλα τα απαραίτητα μέσα» δήλωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Ουκρανία: Ο Ν. Κουλέμπα επαναλαμβάνει το αίτημα προς το ΝΑΤΟ για κατάρριψη ρωσικών πυραύλων από τα όμορα κράτη-μέλη

Σήμερα, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας δήλωσε εκ νέου ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα πρέπει να καταρρίπτουν τους ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους.

«Δεν υπάρχει κανένα νομικό, ηθικό ή θέμα ασφαλείας που να εμποδίζει τους εταίρους μας να καταρρίπτουν τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία ζήτησε από τη Δύση να βοηθήσει στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων πάνω από το έδαφός της, αλλά οι σύμμαχοι του Κιέβου ανησυχούσαν για τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών απέρριψε αυτή την ανησυχία σήμερα, λέγοντας ότι η κατάρριψη των πυραύλων δεν απειλεί το ρωσικό έδαφος ή τους στρατιώτες.

«Αν δεν επιθυμείτε να το πράξετε, δώστε μας τα απαραίτητα μέσα. Θα τα τοποθετήσουμε στην Ουκρανία και θα αναχαιτίσουμε μόνοι μας αυτούς τους πυραύλους», πρόσθεσε.

Η Μπέρμποκ, μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, τόνισε την ανάγκη για περισσότερα αντιαεροπορικά μέσα για την Ουκρανία, χωρίς καθυστερήσεις.

«Κάθε δισταγμός και καθυστέρηση κοστίζει αθώες ζωές. Κάθε δισταγμός στην υποστήριξη της Ουκρανίας απειλεί επίσης την ασφάλειά μας», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι ο Πούτιν «δεν γνωρίζει όρια» και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστροφής στην Ουκρανία, με παράδειγμα τους βομβαρδισμούς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στους ρωσικούς πυραύλους. Αυτό αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.