ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: «Παράγουμε περισσότερα drone από όσα μπορούμε να αγοράσουμε»

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν σήμερα περίπου 200 εταιρείες στην Ουκρανία που κατασκευάζουν drone

Ουκρανία: «Παράγουμε περισσότερα drone από όσα μπορούμε να αγοράσουμε»

Ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης, Μιχαΐλο Φεντόροφ δήλωσε σήμερα πως οι ουκρανικές κατασκευάστριες εταιρείες έχουν αυξήσει την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε βαθμό που τα υπάρχοντα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για προμήθεια drone δεν επαρκούν για την αγορά τους.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει τη χρήση drone στον πόλεμο κατά των Ρώσων από τις πρώτες κιόλας μέρες της ρωσικής επίθεσης.

Σήμερα, η αγορά έχει επισπεύσει την παραγωγή, ξεπερνώντας κατά πολύ τα διαθέσιμα κονδύλια για την αγορά όλων των drone, δήλωσε ο Φεντόροφ στην ουκρανική κρατική τηλεόραση.

«Συνεπώς, πρέπει να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση και να ανοίξουμε περαιτέρω τις αγορές, ώστε οι τιμές να υποχωρήσουν λόγω του ανταγωνισμού», είπε.

Τα drone χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από 22 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν σήμερα περίπου 200 εταιρείες στην Ουκρανία που κατασκευάζουν drone και περίπου 70 εξ αυτών έχουν υπογράψει συμβάσεις για την εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.