ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουκρανική επίθεση και στην ρωσική Χερσώνα: Αναχαιτίστηκαν στον ένα άξονα αλλά σημειώνουν επιτυχίες στον δεύτερο

Έχουν προελάσει 25 χλμ. εντός του ρωσικού εδάφους

Ουκρανική επίθεση και στην ρωσική Χερσώνα: Αναχαιτίστηκαν στον ένα άξονα αλλά σημειώνουν επιτυχίες στον δεύτερο

Ο πρώτος υπουργός Άμυνας του Nτονέτσκ, ο πρώην διοικητής πολιτοφυλακής Igor Ivanovich Strelkov, αναφέρει σε tweet του ότι οι Ουκρανοί έχουν διεξάγει μια αρχικά επιτυχημένη επίθεση στην Χερσώνα κι έχουν καταλάβει κάποια χωριά σε επιχείρηση που ξεκίνησε χθες:

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια επίθεση κατά μήκος του Δνείπερου στο μέτωπο της Χερσώνας. Το βράδυ πήραν το χωριό Zolotaya Balka.

Υποθέτω ότι ο εχθρός θα προσπαθήσει να παρακάμψει τις θέσεις μας στην υποδεικνυόμενη περιοχή από βορρά για να μας αναγκάσει να συνεχίσουμε την υποχώρηση υπό την απειλή της περικύκλωσης.

Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπολογίζονται σε περίπου 3-4 μηχανοποιημένα τάγματα και τουλάχιστον ένα τάγμα αρμάτων μάχης (πάνω από 100 AFV συνολικά).

Από τα θετικά: Τα στρατεύματά μας απέκρουσαν την επίθεση στο Davydov Brod κοντά στον ποταμό Ingulets και Pravdino, δεκάδες εχθρικά οχήματα καταστράφηκαν, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών».

Πάντως οι Ουκρανοί εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή σε αριθμό έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους τις περιοχές Zolota Balka, Leninske, Khreschenivka, Liubymivka, Petrivka και πριν λίγο το Dudchany

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.