ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ουκρανική προσβολή με HIMARS προκάλεσε μακελειό σε ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης στο Ντόνετσκ: Για 63 νεκρούς μιλάνε οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί μιλάνε για 400 Ρώσους νεκρούς

Ουκρανική προσβολή με HIMARS προκάλεσε μακελειό σε ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης στο Ντόνετσκ: Για 63 νεκρούς μιλάνε οι Ρώσοι

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σύμφωνα με την στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επίθεσης την Πρωτοχρονιά στην πόλη Μακιγίβκα σε κέντρο νεοσυλλέκτων που έδρευε δίπλα σε… αποθήκη πυρομαχικών!

Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα χτυπήματα στην  πόλη που έχει ενταχθεί στην Ρωσία, άρα είναι ρωσικό έδαφος, στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Οι ρωσικές αρχές παραδέχτηκαν αργά, χθες Κυριακή ότι υπήρξαν αρκετά θύματα από τις επιθέσεις, αλλά δεν σχολίασαν τα ουκρανικά στοιχεία.

Οι νεκροί στους οποίους αναφέρονται οι Ρώσοι είναι 63, ενώ οι Ουκρανοί μιλούν για 400!

Ο Daniil Bezsonov, ανώτερος αξιωματούχος της Μόσχας στην ρωσικά κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ, είπε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε μια επαγγελματική σχολή στην πόλη Μακιγίβκα που φιλοξενούσε στρατιώτες δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

«Ένα τεράστιο πλήγμα δέχτηκε η επαγγελματική σχολή από την αμερικανική MLRS Himars», έγραψε ο Bezsonov στο Telegram, αναφερόμενος στους πυραύλους που παρέχονται από τις ΗΠΑ. «Υπήρχαν νεκροί και τραυματίες, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη άγνωστος», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες πληροφορίες από ρωσικής πλευράς μιλάνε για την εκτόξευση 6 συνολικά βλημάτων του συστήματος HIMARS από τα οποία πέτυχαν να καταρριφθούν μόνο 2 και οι τέσσερις έπληξαν την αποθήκη πυρομαχικών και το κέντρο νεοσυλλέκτων.

Ο εντοπισμός του στόχου και η κατεύθυνση των βλημάτων έγινε εφικτή από την παρακολούθηση των εκπομπών των κινητών τηλεφώνων που είχαν οι νεοσύλλεκτοι που αντάλλασσαν ευχές με τους οικείους τους, καθώς το κτύπημα έγινε 2′ μετά την αλλαγή του χρόνου, δηλαδή στις 00.02 της Πρωτοχρονιάς!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.