
Η ουκρανική Στρατονομία συνεχίζει τις προσπάθειες να επιστρατεύσει υποχρεωτικά όποιον μπορεί (γιατί προφανώς υπάρχουν κάποιοι Ουρκανοί που για κάποιον λόγο δεν επιστρατεύονται) για να τον στείελιθ άμεσα στην πρώτη γραμμή.
Στο Ντνίπρο πάντως η προσπάθεια επιστράτευσης είχε κακό τέλος καθώς ο «εθελοντής» πυροβόλησε δύο στρατολόγους!
Voluntary” mobilization is in full swing in Ukraine..
A man in the city of Dnepropetrovsk shot two employees of the TCK. pic.twitter.com/irugENAb4E
— cvetko35 (@cvetko35) December 25, 2025
Αρνούνται οι νέοι στην Ουκρανία να πολεμήσουν για πολλούς και διάφορους λόγους:
Θεωρούν ότι ο πόλεμος είναι χαμένος.
Θεωρούν ότι έχουν πολλές πιθανότητες να σκοτωθούν.
Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι στην πραγματικότητα είναι Ρώσοι και δεν θέλουν να πολεμήσουν ενάντια σε ομοφύλους τους.
Επίσης θεωρούν ότι κάποιους οι στρατολόγοι δεν τους αγγίζουν και στρέφονται μόνο σε όσους δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν για να αποφύγουν την στράτευση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.