ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Όχι» Ρεπουμπλικάνων στο αίτημα Β.Ζελένσκι για 61,4 δισ. δολάρια: «Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για να κερδίσουμε»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον ζητά περισσότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν

«Όχι» Ρεπουμπλικάνων στο αίτημα Β.Ζελένσκι για 61,4 δισ. δολάρια: «Δεν υπάρχει καμία στρατηγική για να κερδίσουμε»

Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Καπιτώλιο, την Τρίτη, ζητώντας τους να υπάρξει νέα στρατιωτική οικονομική βοήθεια προς τη χώρα του, ωστόσο αρκετοί ήταν οι Ρεπουμπλικάνοι που εξέφρασαν τις διαφωνίες τους. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν απρόθυμοι να υπογράψουν το αίτημα χρηματοδότησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, βάσει του οποίου η Ουκρανία θα λάμβανε 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι ότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν πρέπει να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.

«Αυτό που φαίνεται να ζητά η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια χωρίς την κατάλληλη εποπτεία, χωρίς σαφή στρατηγική για να κερδίσει και χωρίς καμία από τις απαντήσεις που νομίζω ότι οφείλονται στον αμερικανικό λαό», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβήτησαν κατά πόσον η πρόσθετη βοήθεια θα βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία μετά από μια καλοκαιρινή επίθεση που απέτυχε να αποφέρει σαφή κέρδη.

«Ξέρω ότι όλοι θέλουν να κερδίσει η Ουκρανία, απλά δεν το βλέπω στα χαρτιά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον.

Προσερχόμενος στον χειμώνα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς, ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα και τις ρωσικές προόδους στα ανατολικά, ο Ζελένσκι ζητά από την Ουάσινγκτον να παράσχει την υποστήριξη που χρειάζεται επειγόντως.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται σε περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία και ρωτούν για τους πολεμικούς στόχους και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται τα χρήματα των ΗΠΑ. Λένε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω χρήματα πρέπει να συνδυαστούν με αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική – ένα εξαιρετικά διχαστικό ζήτημα στην πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Β.Ζελένσκι επρόκειτο να μεταβεί στη συνέχεια στον Λευκό Οίκο, όπου ο ίδιος και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 4:15 μ.μ. τοπική ώρα (2115 GMT).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε στο Κογκρέσο στις 4 Δεκεμβρίου ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον χρηματοδότηση για την παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία μετά το τέλος του έτους. Το Κογκρέσο έχει εγκρίνει περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κανένα νέο κονδύλι από τότε που οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς τον Ιανουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.