ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνολικά 72 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη του πολέμου (βίντεο)

Η παύση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 24/11, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής 1/12

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνολικά 72 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη του πολέμου (βίντεο)

Συνολικά 72 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Το τελευταίο θύμα στις ισραηλινές επιθέσεις ήταν ο φωτορεπόρτερ του Al-Aqsa, Αμπντουλά Νταρβίς», ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο Μέσων ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Με τον νέο θάνατο, ο συνολικός αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν στη Γάζα αυξήθηκε στους 71, ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας εικονολήπτης του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, ο Μοντασέρ αλ Σαουάφ, σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό, ανεβάζοντας το μοιραίο απολογισμό στους 72.

Ο πόλεμος στη Γάζα είναι ο πιο αιματηρός για τους επαγγελματίες της ενημέρωσης από οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση, σύμφωνα με την επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ).

«Η δολοφονία Παλαιστινίων δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μέσων ενημέρωσης από την ισραηλινή κατοχή έχει σκοπό να κρύψει την αλήθεια», ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ της Γάζας, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων για να τους αποθαρρύνει από την εκτέλεση των καθηκόντων τους και να εμποδίσει τη διάδοση της παλαιστινιακής αφήγησης.

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε τρεις ώρες μετά τη λήξη της ανθρωπιστικής παύσης το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε την ίδια μέρα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παύση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 24 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.