ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς «την πάτησαν» οι Ρώσοι στο Κίεβο και πώς οι Ουκρανοί τους «την έφεραν»

Δηλώσεις της ισχυρής γυναίκας της ρωσικής πολιτικής σκηνής Valentina Matviyenko πρώην πρεσβευτού της Ρωσίας στην Ελλάδα

Πώς «την πάτησαν» οι Ρώσοι στο Κίεβο και πώς οι Ουκρανοί τους «την έφεραν»

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, κατόπιν συμφωνίας με την Ουκρανία στην συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, έχοντας η Ουκρανία αποδεχθεί ότι θα παραμείνει ένα ουδέτερο κράτος, όπως η Αυστρία και δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά το Κίεβο μας ξεγέλασε υπό την πίεση ξένων κρατών»! 

Αυτό δήλωσε η Valentina Matviyenko, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλής) και πρώην πρεσβευτού της Ρωσίας στην Ελλάδα (1997-1998) (στην φωτό με τον Β.Πούτιν).

Όπως δήλωσε η ισχυρή κυρία της ρωσικής πολιτικής σκηνής κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Μοζαμβίκης Filipe Jacinto Nyusi, «Διαπραγματευόμασταν με την Ουκρανία την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Έτσι αποσύραμε τα στρατεύματά μας από το Κίεβο, και το Τσερνίχιβ. Ήταν μία συμφωνία που ταίριαζε στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Η βασική προϋπόθεση εκεί ήταν ότι η Ουκρανία θα παραμείνει εκτός μπλοκ, ουδέτερο κράτος, όπως η Αυστρία, για παράδειγμα, ότι δεν θα είναι ένα πυρηνικό κράτος».

Ωστόσο η συμφωνία δεν υπεγράφη γιατί παρενέβησαν ξένες δυνάμεις που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας , «αυτοί δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί η συμφωνία»!

Επισημαίνεται ότι οι διαβουλεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου: οι αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν δύο κατ’ ιδίαν συναντήσεις στη Λευκορωσία, μετά τις οποίες αποφασίστηκε να συνεχιστούν καθημερινά μέσω σύνδεσης βίντεο.

Στα τέλη Μαρτίου, ένας άλλος γύρος διαπραγματεύσεων έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα το Κίεβο να υποβάλει γραπτές προτάσεις για μελλοντική συνθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα είναι αργά-αν όντως συνέβησαν αυτά: Η εγκατάλειψη της πολιορκίας του Κιέβου που συνιστούσε την μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική επιτυχία από τις 24 Φεβρουαρίου, χωρίς να πάρει η Μόσχα απτά, άμεσα και ταυτόχρονα ανταλλάγματα, δείχνει αφέλεια ή για να το πούμε λαϊκιστί: «Τους έπιασαν Κώτσους»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.