ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Pravda: «Στις 9 Μαΐου θα τελειώσει ο πόλεμος – Η ρωσική νίκη θα πανηγυριστεί με παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία»

Τι υποστηρίζουν τα ουκρανικά ΜΜΕ - Γιατί στις 9 Μαΐου

Pravda: «Στις 9 Μαΐου θα τελειώσει ο πόλεμος – Η ρωσική νίκη θα πανηγυριστεί με παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία»

Το Pravda , το οποίο επικαλείται το  Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Μόσχα θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου, καθώς τότε εορτάζεται στη Ρωσία ως «Ημέρα Νίκης» με μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση. 

Πρόκειται για την ημερομηνία κατά την οποία έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στη χώρα με τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των δυνάμεων του Άξονα.

Την πληροφορία αυτή φέρεται να έχει διαρρεύσει η ουκρανική πλευρά μέσω του Γενικού Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει εντολή προς το προσωπικό των ρωσικών δυνάμεων, ώστε ο πόλεμος να έχει ολοκληρωθεί πριν την 9η Μαΐου ώστε να πανηγυριστεί στην παρέλασή τους». Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν λάβει σχετικές εντολές.

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, να υπάρξει εντατικοποίηση των επιθέσεων ώστε να πανηγυριστεί η ρωσική νίκη στην μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 13 συστοιχίες ουκρανικών α/α συστημάτων στο Κίεβο

9 Oυκρανικές συστοιχίες S-300 καταστράφηκαν στην περιοχή του Κιέβου και συγκεκριμένα στο χωριό Danilovka, που βρίσκεται νότια του Κιέβου, από ρωσικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με το defencenet.gr.

Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας καταστροφή συστημάτων αεράμυνας παρατηρείται για πρώτη φορά. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός απλά δεν μπορούσε να αποτρέψει τα χτυπήματα.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν επίσης 4 συστοιχίες Buk άγνωστης έκδοσης.

Αυτό υποδηλώνει την σχεδόν πλήρη καταστροφή της αεράμυνας της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή.

Πρόκειται για προπαρασκευαστικές ενέργειες για επιχειρήσεις που η Μόσχα θα ξεκινήσει όταν θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθούν.

«Την τελευταία ημέρα, καταστράφηκαν 13 συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εννέα S-300 και τεσσάρων Buk-M1 στο χωριό Danilovka, νότια του Κιέβου και μια προσωρινή βάση για το εθνικιστικό τάγμα στην πόλη Lisichansk», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ενεργός καταστολή των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας παρέχει την ευκαιρία για την ενεργό προώθηση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των δυνάμεων του DPR και του LPR προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός των α/α συστημάτων η Μόσχα κατέστρεψε και την μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.