Προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ: «Πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει πυρηνικός πόλεμος»

Εφιαλτική προειδοποίηση και για τις ευρωπαϊκές χώρες

Προειδοποίηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ: «Πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει πυρηνικός πόλεμος»

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ έστειλε η Κίνα σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που θα υπάρξουν, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής πυρηνικού πολέμου, αν επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η κινεζική προειδοποίηση, εκφράστηκε με άρθρο στους κρατικούς Global Times, όπου το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία – όπως απαίτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι – θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, με τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Δύσης να γίνονται πράξη.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της χώρας στη συμμαχία. Παρόλα αυτά, η κινέζικη κρατική εφημερίδα προειδοποίησε ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα τρέμουν κάτω από τη σκιά ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου» και κάλεσε τη συμμαχία να αποσυρθεί από τη μακροχρόνια εμπλοκή της στην Ανατολική Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, ούτε για την Ουκρανία, ούτε για τον κόσμο», έγραψε η εφημερίδα. «Αντί να επιδιώκει ψηφίσματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει δείξει, ξανά και ξανά, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την άλλη κατεύθυνση – αναζωπυρώνοντας τις φλόγες του πολέμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.