ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ: «Το τέλος για την Ουκρανία είναι κοντά»

«Δεν βλέπω την Ουκρανία να επιβιώνει πολύ μέχρι το 2024» λέει

Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ: «Το τέλος για την Ουκρανία είναι κοντά»

Ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ δήλωσε στο podcast New Rules του Sputnik ότι «η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς το Κίεβο έχει στερέψει, επισφραγίζοντας τη μοίρα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Η επίθεση γοητείας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky απέτυχε, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ επιδιώκουν να φύγουν για χειμερινές διακοπές χωρίς να περάσουν το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Biden για το Κίεβο.

Παρόλο που η Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς έχει καθυστερήσει τις διακοπές για να ξεκλειδώσει τη βοήθεια, η Βουλή δεν δείχνει σημάδια επιστροφής για να την περάσει από την ολομέλεια του Κογκρέσου.

«Απλώς δεν μας μένει τίποτα να δώσουμε. Έτσι, το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Zelensky είναι τα πακέτα τεθωρακισμένων, πακέτα με οχήματα μάχης πεζικού, μερικά πυρομαχικά και ίσως ένα F-16 ή δύο.

Χρειάζονται πολλά χρήματα για να συνεχίσουμε, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη χρηματοδότηση του ουκρανικού κράτους, αλλά και για να διατηρήσουμε το γράσο της ουκρανικής διαφθοράς, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που κρατά τον Zelensky στην εξουσία» συμπλήρωσε.

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ ο ρωσικός στρατός βελτιώνει σταθερά τις θέσεις του σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, μήκους σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin την Πέμπτη 14/12 κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγγέλματός του.

Η μοίρα του Ουκρανικού Στρατού είναι σφραγισμένη, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια μιας επιχειρησιακής παύσης για να πάρει ανάσα, σύμφωνα με τον πρώην επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν βλέπω την Ουκρανία να επιβιώνει πολύ μέχρι το 2024. Αυτή τη στιγμή, έχει γίνει κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ρωσικής επίθεσης προς την Οδησσό κάποια στιγμή την άνοιξη του 2024. Πιστεύω ότι εάν η Ρωσία κινείται προς την Οδησσό εκείνη την εποχή, σημαίνει ότι το τέλος είναι επικείμενο για την Ουκρανία», κατέληξε ο Ritter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.