Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Πρώην Ουκρανός Α/ΓΕΣ Βάλερι Ζαλούζνι: «Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2034 – Πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά»

Για τον νυν πρέσβη του Κιέβου στο Λονδίνο, πρέπει να αλλάξει και η τακτική ως προς την επιστράτευση των αρτιμελών Ουκρανών

Πρώην Ουκρανός Α/ΓΕΣ Βάλερι Ζαλούζνι: «Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2034 – Πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά»

Ο πρώην επικεφαλής του ουκρανικού Στρατού και νυν πρέσβης του Κιέβου στο Λονδίνο, Βάλερι Ζαλούζνι, σε συνέντευξή που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες, σημείωσε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2034, ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να αναθεωρήσει πολλά ως προς την αμυντική της γραμμή.

Ο πρώην αρχιστράτηγος της Ουκρανίας και νυν πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βαλέρι Ζαλούζνι, εξήγησε σε συνέντευξή του στο lb.ua ότι «αν προσπαθήσουμε να επιβάλουμε κατάπαυση του πυρός χωρίς να ενισχύσουμε τις μελλοντικές μας άμυνες, ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Ξεκίνησε το 2014 και, αν θέλει ο Θεός, θα τελειώσει το 2034».

Σύμφωνα με τον Βαλέρι Ζαλούζνι από το 2024, η Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια νέα, ριζικά διαφορετική φάση του πολέμου της με τη Ρωσία.

Ο στρατηγός περιέγραψε μια αλλαγή στις τακτικές μάχης της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο εγκατέλειψε τις άμεσες επιθέσεις προτιμώντας έναν πόλεμο φθοράς, που στοχεύει τόσο το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό όσο και τους πολίτες.

«Προς το παρόν, η πρώτη γραμμή υπάρχει κυρίως για να σκοτώνει», είπε ο Βαλέρι Ζαλούζνι.

«Το 2022 , τα τανκς ήταν στην πρώτη γραμμή και το προσωπικό ακολουθούσε. Τώρα, τα τανκς και οι στρατιώτες έχουν αλλάξει θέσεις», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην στρατηγό, το Κίεβο πρέπει να αναθεωρήσει την αμυντική του στρατηγική και την προσέγγισή του στην επιστράτευση για να αποτραπούν χειρότερα σενάρια εις βάρος της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.