ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πρωθυπουργός Ουκρανίας: «Κίνδυνος Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου αν χάσουμε από τη Ρωσία»

Προέτρεψε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εξωτερική βοήθεια που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό

Πρωθυπουργός Ουκρανίας: «Κίνδυνος Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου αν χάσουμε από τη Ρωσία»

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιγκάλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, προειδοποίησε για τον κίνδυνο «Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου» εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Παράλληλα, προέτρεψε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εξωτερική βοήθεια που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό.

Ο Ντένις Σμιγκάλ, μιλώντας στο BBC, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει για το πακέτο αυτό το Σάββατο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης πρόταση για χρηματοδότηση για το Ισραήλ καθώς και για τον Ινδο-Ειρηνικό.

Μιλώντας στο BBC στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός είπε «χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χθες, όχι αύριο, όχι σήμερα».

«Αν δεν προστατεύσουμε… η Ουκρανία θα πέσει», πρόσθεσε.

«Έτσι το παγκόσμιο, παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας θα καταστραφεί και όλος ο κόσμος θα χρειαστεί να βρει ένα νέο σύστημα ασφάλειας.

Ή, θα υπάρξουν πολλές συγκρούσεις, πολλά τέτοια είδη πολέμων, γεγονός που στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία απευθύνει μία τόσο ανησυχητική προειδοποίηση για τις συνέπειες της πιθανής ήττας της.

Πέρυσι, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ ζελένσκι είπε ότι εάν η Ρωσία κέρδιζε τη σύγκρουση, θα μπορούσε να εισβάλει στην Πολωνία, πυροδοτώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν χαρακτηρίσει «γελοίους» τέτοιους ισχυρισμούς. Τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε μια μέρα να επιτεθεί στην Ανατολική Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς τους «απόλυτη ανοησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.