ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Πρώτη επιχειρησιακή χρήση της έκδοσης κατά σκαφών επιφανείας του βαλλιστικού πυραύλου ATACMS: Βύθισε ρωσική κορβέτα

Η χρήση των ATACMS από την Ουκρανία αποδεικνύεται αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων

Πρώτη επιχειρησιακή χρήση της έκδοσης κατά σκαφών επιφανείας του βαλλιστικού πυραύλου ATACMS: Βύθισε ρωσική κορβέτα

Η Ουκρανία πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα κατά των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, χρησιμοποιώντας τον βαλλιστικό πύραυλο ATACMS για πρώτη φορά κατά σκαφών επιφανείας.

Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιβεβαιωμένα πλέον, βύθισαν την κορβέτα «Tsyklon» κλάσης Karakurt, η οποία βρισκόταν στην Κριμαία.

Η χρήση των ATACMS, οι οποίοι έχουν σχεδόν 300 χιλιόμετρα εμβέλεια, προσέφερε στην Ουκρανία τη δυνατότητα να πλήξει στόχους βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές, δημιουργώντας νέα διλήμματα για τους ρωσικούς στρατιωτικούς σχεδιαστές.

Η δυνατότητα των πυραύλων να καταστρέφουν πολεμικά πλοία προσθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις ουκρανικές δυνάμεις, περιορίζοντας τις ρωσικές ναυτικές δυνατότητες στην περιοχή.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο εντάσεων στην Κριμαία, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αποδυναμώσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία με τη μυστική αποστολή αυτών των προηγμένων πυραύλων, δημιουργώντας νέες στρατηγικές δυνατότητες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τη βύθιση: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.