Φόβοι στο Κίεβο για περικύκλωση 60-70.000 στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» πόλεις στην Ουκρανία, όπως το Χάρκοβο, το Μικολάγιφ και το Ρούμπιζνε, με αναφορές για νεκρούς και τραυματίες από την ουκρανική πλευρά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε στα τέλη της εβδομάδας ότι θέλει «να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην απελευθέρωση του Ντονμπάς» και πλέον ο κίνδυνος της ακόμα και παράδοσης 60-70.000 Ουκρανών στρατιωτών είναι κάτι που τρέμει το Κίεβο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, πλήγμα δέχθηκε και νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στο Λουγκάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονμπάς και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου αλλά δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί επέμβαση.

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα και το Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας (και μεγάλο κέντρο των ρωσόφωνων), σκοτώνοντας και τραυματίζοντας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Επιπλέον σε βίντεο που αποδέσμευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ μονάδες στρατονομίας έχουν ήδη φτάσει σε περιοχές του Χαρκόβου όπου βλέπουν και πλέον προστατεύουν θρησκευτικά μνημεία και αμάχους.

Ένας νεκρός στο Μικολάγιφ

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς επίσης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας έφηβος 15 ετών.

Χτύπημα κοντά στο Κίεβο

Ο στρατός της Ουκρανίας` ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην κωμόπολη Βασίλκιβ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Χτυπήθηκε ένα κέντρο αεροπορικής διοίκησης που είχε ήδη καταστραφεί ενώ τραυματίστηκαν ορισμένοι πολίτες σε ένα κοντινό κολέγιο.

Εκατοντάδες κάτοικοι φεύγουν από τα σπίτια τους

Εκατοντάδες άνθρωποι φεύγουν σήμερα από την πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, καθώς φοβούνται ότι η περιοχή αυτή θα δεχτεί επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι επιβιβάστηκαν στα τρένα από τον σταθμό αυτής της πόλης που ελέγχεται από το Κίεβο.

Η αναχώρηση έγινε με τη βοήθεια εθελοντών, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα, εκτός από τη θλίψη, την παραίτηση και το άγχος των κατοίκων.

«Στέλνω τα παιδιά μου στα δυτικά, σε ασφαλές μέρος, όπως όλος ο κόσμος», είπε ο Αντρέι, η σύζυγος και οι κόρες του οποίου ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο τρένο για το Λβιβ. «Πολλοί έχουν ήδη φύγει. Εδώ και δυο-τρεις μέρες, οι οικογένειές μας φεύγουν, εμείς οι άνδρες μένουμε η κατάσταση είναι άσχημη», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!