ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Σούνακ: Απέπεμψε σύμβουλο που ζήτησε «μόνιμη εκεχειρία» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Ο βουλευτής Πολ Μπρίστοου, ήταν ως σήμερα κοινοβουλευτικός γραμματέας της υπουργού Τεχνολογίας Μισέλ Ντόνελαν

Ρ.Σούνακ: Απέπεμψε σύμβουλο που ζήτησε «μόνιμη εκεχειρία» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, απέπεμψε σύμβολο της κυβέρνησής του, ο οποίος, ζήτησε να υπάρξει «μόνιμη εκεχειρία» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο βουλευτής Πολ Μπρίστοου των Συντηρητικών ήταν ως σήμερα κοινοβουλευτικός γραμματέας της υπουργού Τεχνολογίας Μισέλ Ντόνελαν.

Ο Μπρίστοου διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του πρωθυπουργού και ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο της «συλλογικής τιμωρίας» του λαού της Γάζας «για τα εγκλήματα της Χαμάς».

Σε επιστολή που έστειλε στον Σουνάκ την περασμένη εβδομάδα είχε παροτρύνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» για να «σωθούν ζωές» και «να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο».

Η επιστολή ήλθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Daily Telegraph τη Δευτέρα.

Όπως σημειώνει το Politico, η βρετανική κυβέρνηση έχει ζητήσει ανθρωπιστική «παύση» στη σύγκρουση, ωστόσο ο Σουνάκ δεν έχει φτάσει στο σημείο να ζητήσει πλήρη κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Χαμάς από τη Γάζα προς το Ισραήλ.

Ο Μπρίστοου είναι ο πρώτος πρωτοκλασάτος βουλευτής από τους Συντηρητικούς ή και τους Εργατικούς που αποπέμπεται επειδή αποκλίνει από τη γραμμή των ηγεσιών των κομμάτων για τον πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηγέτης των Εργατικών Κίρ Στάρμερ έχει δεχθεί μάλιστα πιέσεις από το δικό του κόμμα, αφού υποστήριξε τη θέση του Σουνάκ (που είναι κι αυτή των ΗΠΑ και της ΕΕ) να ζητήσει ανθρωπιστικές «παύσεις» στη σύγκρουση, αντί για κατάπαυση του πυρός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.