ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Redut PMC: Η νέα «Wagner» είναι πιο «ελίτ» και πιο φονική! – Το «μακρύ χέρι» της GRU που κατέλαβε τα αεροδρόμια του Κιέβου

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία

Redut PMC: Η νέα «Wagner» είναι πιο «ελίτ» και πιο φονική! – Το «μακρύ χέρι» της GRU που κατέλαβε τα αεροδρόμια του Κιέβου

Μια δεύτερη εθελοντική ομάδα μαχητών μετά την Wagner, στελεχώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (βασικά η διεύθυνση της GRU που είναι επιφορτισμένη με τέτοια «καινοτόμα» project): Η Redut PMC (Ρεντούτ) ή Redoubt ή Redut-Antiterror ή Centre R αποτελείται από απόστρατους της GRU και της  FSB, κατά το πρότυπο της αμερικανικής Blackwater (μετέπειτα Academy και νυν Kostenlos).

Επίσης υπηρετούν στο σώμα και πρώην στελέχη της Wagner.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GRU) του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, βοηθά στην δράση της.

Το εθελοντικό σώμα Redut  που ξεκίνησε την δράση του από το 2008 όταν διαδέχθηκε το σώμα Orel, είναι ένα από τα δώδεκα σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ασφαλείας της Ρωσίας. αλλά και να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες μεταξύ απλών στρατευσίμων.

Όμως η Redut από τα 12 εθελοντικά σώματα δείχνει να έχει την καλύτερη απόδοση στο πεδίο της μάχης: Συμμετείχε στις στις μάχες στο Ντονέτσκ, το Χάρκοβο κ,αι του Λοιυγκάνσκ, ενώ στελέχη της που υπηρετούσαν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις, κατέλαβαν τα αεροδρό9μια του Κιέβου.

Το σώμα αριθμεί πάνω από 8.000 προσωπικό και σε μάχιμα καθήκοντα απασχολείται το 90% αυτών.

Στη νυν μορφή της οργανώθηκε από τον αναπληρωτή αρχηγό της GRU, στρατηγό Βλαντιμίρ Αλεξέγιεφ, ο οποίος διόρισε επικεφαλής της τον Ανατόλι Καραζί,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εξοπλισμός της είναι τελευταίας τεχνολογίας και υπάρχουν τουλάχιστον 12.000 αιτήσεις για κατάταξη στο σώμα, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εξεταστεί, καθώς απέχει από το μαζικό οργανωτικό μοντέλο της Wagner.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.