ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Αποχωρεί εντελώς από τη χώρα η γερμανική εταιρεία Knauf

Είχε συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης

Ρωσία: Αποχωρεί εντελώς από τη χώρα η γερμανική εταιρεία Knauf

Η γερμανική εταιρία Knauf, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει εντελώς τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Τη Δευτέρα, ο παγκοσμίως γνωστός γερμανικός όμιλος, που είναι μια οικογενειακή εταιρεία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι «στο πλαίσιο των τρεχουσών γεγονότων πήρε την απόφαση μετά από 30 και πλέον χρόνια στη Ρωσία να σταματήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται, ότι η ίδια αποφάσισε να μεταβιβάσει στην εγχώρια διοίκηση ολόκληρη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πρώτων υλών, την παραγωγή και τις πωλήσεις ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας περισσότερων των 4.000 εργαζομένων.

Οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση.

Η εταιρεία Knauf δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους λόγους αποχώρησής της από τη Ρωσία.

Ωστόσο πρόσφατα ο όμιλος Knauf, με κύκλο εργασιών το 2022 να φθάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στη Ρωσία όπως επίσης και στην κατεχόμενη Μαριούπολη.

Στις 3 Απριλίου, η τηλεοπτική εκπομπή Monitor του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες, η Knauf και η WKB Systems, συμμετείχαν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 5 Απριλίου ότι συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης «εξυπηρετεί μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», ενώ το υπουργείο Οικονομίας προέτρεψε να ελεγχθούν οι εταιρείες για παραβιάσεις των κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την περίοδο που άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν φύγει από τη Ρωσία όλες οι άλλες γερμανικές εταιρείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.