ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρωσία: «Έχουμε πάρει προβάδισμα στην παραγωγή όπλων έναντι της Δύσης»

«Αρχίσαμε να κερδίζουμε και να αυξάνουμε τον ρυθμό της παραγωγής νωρίτερα από τις δυτικές χώρες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ν.Μάντουροφ

Ρωσία: «Έχουμε πάρει προβάδισμα στην παραγωγή όπλων έναντι της Δύσης»

Η Ρωσία έχει πάρει το προβάδισμα στην παραγωγή όπλων έναντι της Δύσης και θα διατηρήσει ψηλά τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντένις Μάντουροφ.

Ο πόλεμος Ρωσίας/Ουκρανίας, είναι η μεγαλύτερη ένοπλη σύρραξη στο έδαφος της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ικανός να οδηγήσει την Ανθρωπότητα ακόμα και σε έναν Γ’ ΠΠ.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της αυξάνουν την παραγωγή όπλων με σκοπό να απωθήσουν τα στρατεύματα της Ρωσίας που επενέβησαν στην ουκρανική επικράτεια πριν από είκοσι δύο μήνες, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε προς μεγάλη έκπληξη των Δυτικών είναι πως η ρωσική παραγωγή αυξήθηκε εντυπωσιακά.

«Δεν μου αρέσει να καυχιέμαι, πάντως μπορώ να πω ότι αρχίσαμε να κερδίζουμε και να αυξάνουμε τον ρυθμό της παραγωγής νωρίτερα από τις δυτικές χώρες», είπε ο Ντένις Μάντουροφ, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης που επιβλέπει την παραγωγή όπλων, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ακόμη ένα ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η κούρσα», συνέχισε ο Ν.Μάντουροφ, διευκρινίζοντας πως μέσα στο 2024 αναμένεται να εγκριθεί εξοπλιστικό πρόγραμμα για την περίοδο 2025-2034.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του Σεργκέι Σοϊγκού διαβεβαιώνουν ότι η παραγωγή πυροβόλων και πυρομαχικών του Πυροβολικού, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, όπως και drones αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Πρώην ηγέτες και αναλυτές στη Δύση βλέπουν νέο ψυχρό πόλεμο, ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα από τη μια και τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από την άλλη.

Στην Δύση βέβαια θέλουν να φαντάζονται πως η ρωσική οικονομία είναι μικρότερη από τις δυτικές.

Σύμφωνα με δεδομένα του ΔΝΤ, το ονομαστικό ΑΕΠ των ΗΠΑ φέτος ανέρχεται σε περίπου 27 τρισεκ. δολάρια, ενώ αυτό της Κίνας είναι 17,7 τρισεκ. δολάρια.

Επί του πρακτέου όμως αυτό δεν ισχύει καθώς η Ρωσία διαθέτει άφθονες πρώτες ύλες και ενέργεια. Αυτά από μόνα τους αποτελούν την πραγματική οικονομική ισχύ.

«Πρέπει να αναπληρώσουμε τα αποθέματα και να διατηρήσουμε τον δοσμένο ρυθμό παραγωγής», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

«Δεν θα μιλήσω για λογαριασμό των δυτικών χωρών», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ν.Μάντουροφ σημείωσε ότι οι ρωσικές κρατικές συμβάσεις στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών το 2023 διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2022 και ότι η παραγωγή «ορισμένων» οπλικών συστημάτων δεκαπλασιάστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.