ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρωσία: «Η Ελλάδα έδωσε όπλα, χρήματα και μισθοφόρους στην Ουκρανία για να εξοντώσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της»

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Ρωσία: «Η Ελλάδα έδωσε όπλα, χρήματα και μισθοφόρους στην Ουκρανία για να εξοντώσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της»

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που προσέφεραν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να επιβάλλει την τυραννία του Κιέβου στους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, αναφέρουν οι Ρώσοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι «τα ξένα εχθρικά κράτη παρείχαν στον ουκρανικό στρατό πάνω από 1.600 πακέτα πυραύλων και όπλων πυροβολικού, περισσότερα από 200 αντιαεροπορικά συστήματα, περισσότερα από 5.220 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 23.000 drones».

Aπό ελληνικής πλευράς παραδόθηκαν στους Ουκρανούς:

45-122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18

Συγκεκριμένα 54 χώρες προσέφεραν όπλα, χρήματα και μισθοφόρους στην Ουκρανία.

Η συνολική δαπάνη για να νικήσουν οι Ουκρανοί και να εξοντωθούν οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί της Ουκρανίας ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, λένε οι Ρώσοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε επίσης ότι μια ομάδα περισσότερων από 500 δορυφόρων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παρέχουν πληροφορίες στην Ουκρανία

Από αυτούς πάνω από 70 είναι δορυφόροι αναγνώρισης καθαρά στρατιωτικής χρήσης και οι υπόλοιποι είναι δορυφορικών επικοινωνιών.

Επιπλέον, περισσότερα από 20.000 δορυφορικά τερματικά του δορυφορικού συστήματος Starlink είναι διαθέσιμα για το Κίεβο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, συνολικά 13.500 ξένοι μισθοφόροι -οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και Έλληνες- έφτασαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για τον Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την απομάκρυνση περίπου 6.000 μισθοφόρων και την φυγή περισσότερων από 5.500, μόνο 1.900 παραμένουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.