ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Υπόθεση Λιγνάδη «σκάει» στον Φελόπουλο; Ωχ, ωχ!

Ρωσία: «Καταλάβαμε άλλα τέσσερα χωριά στην επαρχία του Χαρκόβου και προχωρούμε» – Ουκρανοί: «Θα συγκρατήσουμε την γραμμή μας»

Πρόκειται για τα: Χάτιτσε, Κράσνε, Μοροκόβετς, Ολίνικοβε

Ρωσία: «Καταλάβαμε άλλα τέσσερα χωριά στην επαρχία του Χαρκόβου και προχωρούμε» – Ουκρανοί: «Θα συγκρατήσουμε την γραμμή μας»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (12/5) πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν άλλα τέσσερα χωριά στην επαρχία του Χαρκόβου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα: Χάτιτσε, Κράσνε, Μοροκόβετς, Ολίνικοβε τα οποία αποτελούν τα κεντρικά χωριά σειράς οικισμών στα 4 σημεία επίθεσης που πραγματοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις.

Αναλυτικότερα και χωριζόμενο σε 4 ζώνες το μέτωπο του Χαρκόβου:

I. Στριλέτσα, Πίλνα και Μπορίσιβκα έχουν ήδη περάσει σε ρωσικά χέρια και οι μάχες βρίσκονται πλέον Χλιμπόκε μετά την κατάληψη και του Κράσνε.

II. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στο στο Ζελένε όπου όμως οι Ουκρανοί πραγματοποιούν αντεπιθέσεις καθώς βρίσκονται εκεί και μονάδες νεοναζιστών (Κράκεν).

III. Η νέα ρωσική αιχμή έγινε με το πέρασμα των συνόρων στην κατεύθυνση της Σταρίτσια.

IV. Οι οικισμοί Οχίρτσεβε και Πλετένιβκα είναι ήδη σε ρωσικό έλεγχο με στόχο το Βόβτσανκ όπου προσεγγίζεται από τρεις άξονες και κύριο στόχο το αεροδρόμιο και το εργοστάσιο κρέατος που έχουν δεχθεί οχυρώσεις..

Ο στόχος δείχνει να διευκολυνθεί καθώς οι Ρώσοι έφεραν στην διοίκησή τους τα υψώματα στην κοιλάδα Βόβτσα στην Τούκε.

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες ότι κατέλαβε τέσσερα χωριά, ενώ το Κίεβο υποστηρίζει ότι αποκρούει τις επιθέσεις και δίνει μάχες για τη διατήρηση της γραμμής άμυνας του.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας παραδέχθηκε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δύσκολη κατάσταση στις μάχες που διεξάγονται στην επαρχία του Χαρκόβου, αλλά τα πηγαίνουν καλά και θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τη γραμμή της άμυνας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή μία νέα επίθεση από τα εδάφη της, κατά της επαρχίας του Χαρκόβου που βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας, απειλώντας με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 27 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.