ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά βρίσκονται στον «αέρα» για να πλήξουν το Κίεβο

Ρωσικά drones επιτίθενται από τις πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά βρίσκονται στον «αέρα» για να πλήξουν το Κίεβο

Εκρήξεις ακούγονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, καθώς πραγματοποιείται ρωσική αεροπορική επιδρομή με drones, ενώ έχουν απογειωθεί 21 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τα οποία αναμένεται να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα απογειώθηκαν 17 Τu-95 και 4 Tu-22.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, αναφέρει εκρήξεις στην πρωτεύουσα περίπου μια ώρα αφού η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της πρωτεύουσας ανέφερε πως εντόπισε drones να πετούν προς την πόλη.

«Φλεγόμενα συντρίμμια drones καίνε (…) στη συνοικία Ντεσνιάνσκι», ανακοίνωσε μέσω Telegram.

Συναγερμοί για αεροπορικές επιδρομές έχουν τεθεί σε ισχύ στις περιφέρειες του Κιέβου, της Τσερνίχιβ, της Τσερκάσι, της Μικολάιφ και της Χερσώνας στις 03:30 (τοπική ώρα· στις 02:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μικολάιφ, συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ρωσικά drone καμικάζι μέσα στην πόλη και συντρίμμια προκάλεσαν πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι και την Παρασκευή όταν η Μόσχα εξαπέλυσε σειρά συνδυασμένων πληγμάτων σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, είχε απογειωθεί μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Χθες Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως θα αυξηθούν τα ρωσικά πλήγματα στις στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό αμάχων στην πόλη Μπιέλγκοροντ το Σάββατο με 25 νεκρούς (ανάμεσά τους και πέντε παιδιά).

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε σειρά πληγμάτων καθώς ξημέρωνε η Πρωτοχρονιά, με το Κίεβο να κάνει λόγο για αριθμό «ρεκόρ» στην χρήση drones.

https://twitter.com/31khan_honey/status/1742036969675456736

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.