ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ο πόλεμος έχει αλλάξει: Ρωσικά FPV καταστρέφουν αποθήκη πυρομαχικών στο Πρόρετς και αφήνουν χωρίς βλήματα πυροβολικού τους Ουκρανούς

Σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα του μετώπου του Ντονέτσκ

Ο πόλεμος έχει αλλάξει: Ρωσικά FPV καταστρέφουν αποθήκη πυρομαχικών στο Πρόρετς και αφήνουν χωρίς βλήματα πυροβολικού τους Ουκρανούς

Βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που ρωσικά FPV καταστρέφουν αποθήκες πυρομαχικών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Πρόρετς αφήνοντας έτσι τους Ουκρανούς χωρίς βλήματα πυροβολικού σε έναν κρίσιμο τομέα του μετώπου του Ντονέτσκ.

Τα μικρά drones, όπως τα προβολής πρώτου προσώπου (first-person view – FPV), έχουν γίνει βασικό όπλο στον πόλεμο φθοράς που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Το FPV drone, είναι ένα χαμηλού κόστους όπλο μεγάλης ακρίβειας, ικανό να χτυπήσει άρματα μάχης και άλλους στόχους από απόσταση 20 χλμ.

Έχουν αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικά εναντίον πυροβολικού, θέσεων πεζικού και φορτηγών. Κατά τη διάρκεια του 2023 χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες FPV,

Τον Δεκέμβριο, ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι “υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή και η προμήθεια πυρομαχικών και drones υψηλής ακρίβειας”.

Τα FPV μπορούν να συναρμολογηθούν από εμπορικά εξαρτήματα για λιγότερο από $500 και η Ουκρανία τα προμηθεύεται από δεκάδες μικρούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της startup Escadrone και της μη κερδοσκοπικής Wild Hornets.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει ακόμα και μια κυβερνητική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να συναρμολογούν drones στο σπίτι τους στον ελεύθερο χρόνο τους, με περισσότερα από 10.000 άτομα να έχουν ήδη εγγραφεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.