Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ουκρανική κορβέτα στα ανοιχτά της Οδησσού – Εξουδετερώθηκε ταξιαρχία στο Χάρκοβο

Πέρασαν στην αντεπίθεση οι Ρώσοι

Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ουκρανική κορβέτα στα ανοιχτά της Οδησσού – Εξουδετερώθηκε ταξιαρχία στο Χάρκοβο

Σημαντικά πλήγματα κατά θέσεων των Ουκρανών κατέγραψαν για ακόμη μια μέρα οι ρωσικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν μια ουκρανική κορβέτα στην περιοχή της Οδησσού.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας εκτοξεύτηκαν από ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν το διοικητήριο μιας ουκρανικής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Pyatikhatka στην περιοχής Kharkov και το κέντρο επικοινωνιών του στρατιωτικού αεροδρομίου Chervonoglinskoye στην περιοχή ​.

Επίσης, καταστράφηκε μια κορβέτα κλάσης 1241 του Ουκρανικού Ναυτικού στην περιοχή της Οδησσού», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, σύμφωνα με το RIA.

Η ουκρανική κορβέτα κλάσης Project 1241 Molniya αναφέρεται ως πυραυλάκατο σύμφωνα με τη ρωσική ορολογία, αλλά θεωρείται κορβέτα από το ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη κορβέτα μετέφερε τέσσερις πυραύλους κατά πλοίων, που ήταν ικανοί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για πλοία μεγαλύτερης κατηγορίας.

Επίσης καταστράφηκαν, δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24 και ένα ελικόπτερο Mi-24 στο Φιδονήσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα και έχουν ήδη μειώσει πάρα πολύ το μαχητικό δυναμικό των Ουκρανών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.