ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσική Αεροπορία: Απλές βόμβες των 500 λιβρών μετατράπηκαν με κιτ των 5.000 ευρώ σε κατευθυνόμενα όπλα (βίντεο)

Η ακτίνα δράσης αυξήθηκε στα 22 χλμ.

Ρωσική Αεροπορία: Απλές βόμβες των 500 λιβρών μετατράπηκαν με κιτ των 5.000 ευρώ σε κατευθυνόμενα όπλα (βίντεο)

Η RBK-500 είναι μια σοβιετική και επί του παρόντος ρωσική βόμβα διασποράς, ελεύθερης πτώσης από τον Ψυχρό Πόλεμο και τη σύγχρονη εποχή. 

Υιοθετήθηκε στη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ως μία βόμβα διασποράς μίας χρήσης.

Οι βόμβες αυτής της οικογένειας είναι ικανές να μεταφέρουν διάφορους τύπους υποπυρομαχικών.

Φέρουν 15 αντιαρματικά υποπυρομαχικά «Motiv-3» SPBE-D που αναπτύχθηκαν από την NPO Bazalt με σύστημα υποδοχής υπέρυθρων διπλής λειτουργίας. Εντάχθηκε σε υπηρεσία για πρώτη φορά το 1987.

Τον Νοέμβριο του 2023, κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν RBK-500 εξοπλισμένα με κιτ ολίσθησης Unifitsirovannyi Modul Planirovaniya i Korrektsii (UMPK).

Τα εν λόγω κιτ είναι γνωστά για την χρήση τους συνδυαστικά με τις βόμβες εναέριας εκτόξευσης της οικογένειας FAB που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν η ακτίνα δράσης να αυξηθεί στα 22 χλμ. και η ακρίβειά της στα 5 μέτρα με κόστος μόλις στα 5.000 ευρώ, συμβάλλοντας σημαντικά στην άμυνα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.