Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ρωσική επίθεση σε όλο το μέτωπο: Οι Ουκρανοί δεν βρίσκουν να στείλουν ενισχύσεις στο Σούμι

Σταθερά στα ρωσικά χέρια το Ροντίσκιε βόρεια του Ποκρόβσκ

Ρωσική επίθεση σε όλο το μέτωπο: Οι Ουκρανοί δεν βρίσκουν να στείλουν ενισχύσεις στο Σούμι

Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν εφιαλτικές για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τις ρωσικές δυνάμεις να τους σφυροκοπούν σε όλο το μέτωπο.

Ο οικισμός Ροντίνσκιε, που βρίσκεται στον άξονα Ποκρόβσκ-Μίρνογκραντ, πέρασε ξανά εξολοκλήρου υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, μετά την απόκρουση ακόμα μίας ουκρανικής επίθεσης.

Ρώσοι στρατιωτικοί σχολιαστές εκτιμούν πως εντός μίας με δύο ημερών δεν θα υπάρχει ζωντανός Ουκρανός στρατιώτης στην επικράτειά του.

Θυμίζουμε πως ο έλεγχος αυτού του χωριού θεωρείται σημαντικότατο πλεονέκτημα για την κατάληψη ολόκληρου του άξονα Ποκρόβσκ-Μίρνογκραντ καθώς καλύπτει από βορά τον αποκλεισμό.

Στην βορειοανατολική περιφέρεια του Σούμι, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους μέσα από τα πυκνά δάση της περιοχής.

Η 71η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού λέγεται πως βιώνει καταστροφικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και κατ’ επέκταση οι περισσότερες ουκρανικές αμυντικές θέσεις είναι υποστελεχωμένες. Αυτό ανοίγει τον δρόμο στον στρατό της Μόσχας να καταλάβει νέα εδάφη στο Σούμι με τον ουκρανικό στρατό νε πληρώνει την εμμονή του Κιέβου να στέλνει συνεχώς για επιθέσεις στο Ποκρόβσκ κάθε διαθέσιμη δύναμη.

Στην βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τα νότια περίχωρα της πόλης του Βολτσάνσκ.

Στην ανατολική περιφέρεια του Ντονιέτσκ, σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της περιοχής. Ρωσικά στρατεύματα έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους στα νότια περίχωρα του Σεβέρσκ, ενώ στην κατεύθυνση της Κονσταντίνοβκα οι στρατιώτες της Μόσχας προελαύνουν προς το Ivanopol. Επιτυχείς έφοδοι σημειώθηκαν και κοντά στους οικισμούς Novomarkovo και Orekhovo-Vasilevka.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.