ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Αυτές είναι οι διευκρινίσεις για τη μερική επιστράτευση – Έτσι είναι το φύλλο πορείας

«Οι πολίτες που θα κληθούν σε κινητοποίηση θα λάβουν την ιδιότητα των συμβασιούχων»

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Αυτές είναι οι διευκρινίσεις για τη μερική επιστράτευση – Έτσι είναι το φύλλο πορείας

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις για τη μερική επιστράτευση.

Σύμφωνα με αυτές:

– Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι η παρουσία πολεμικής εμπειρίας.

– Σε επιστράτευση υπόκεινται στρατιώτες και λοχίες έως 35 ετών, κατώτεροι αξιωματικοί έως 50, ανώτεροι αξιωματικοί έως 55 ετών.

– Θα κληθούν όσοι είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση των εργασιών – σκοπευτές, τάνκερ, πυροβολητές, οδηγοί, οδηγοί-μηχανικοί.

– Υπάρχουν θέσεις που μπορούν να καλυφθούν από γυναίκες με σχετικές στρατιωτικές ειδικότητες, όπως ιατροί – αλλά η ανάγκη για τέτοιους ειδικούς είναι ελάχιστη.

– Όσοι ζουν μόνιμα εκτός Ρωσίας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στο στρατό δεν υπόκεινται σε στρατολογία και όσοι έφυγαν για μικρό χρονικό διάστημα και είναι εγγεγραμμένοι στο στρατό στον τόπο διαμονής τους στη Ρωσία μπορούν να κληθούν.

– Οι πολίτες που θα κληθούν σε κινητοποίηση θα λάβουν την ιδιότητα των συμβασιούχων

Το φύλλο πορείας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο “για τη στρατιωτική υποχρέωση και τη στρατιωτική θητεία” είστε υποχρεωμένος να παρουσιαστείτε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 στο τάδε στρατόπεδο της τάδε περιοχής της Μόσχας για την διεξαγωγή των απαραίτητων ιατρικών και ψυχομετρικων εξετάσεων και την εξέταση της  επιτροπής».

Οι επιστρατευθέντες καλούνται να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους και τα αποτελέσματα σειράς εξετάσεων, ενώ απευθύνονται συστάσεις για μάσκα, γάντια και αντισηπτικά.

Ειδικότερα, οι στρατιώτες και οι έφεδροι καλούνται να κάνουν σειρά εξετάσεων (ανάλυση αίματος, ούρων, καρδιογράφημα, ανάλυση αίματος για τον ιό του AIDS , σύφιλη, ηπατίτιδα Β, Γ, ακτινογραφία θώρακος). Παράλληλα, χρειάζονται βεβαίωση ότι έχουν κάνει τα προληπτικά εμβόλια για πνευμονόκοκκο και μηνιγγιτιδιόκοκκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος παρουσιάζεται το στρατόπεδο που αναφέρει το χαρτί της επιστράτευσης και μπαίνει υπογραφή.

WhatsApp-Image-2022-09-22-at-19_41_24
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.