ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρώσος αρχιστράτηγος Β.Γκερασίμοφ: «Έτσι τσακίσαμε την “ραχοκοκκαλιά” Ουκρανίας και ΝΑΤΟ – Ήθελαν να καταλάβουν την Μελιτόπολη»

«Ο κόσμος αλλάζει - Η ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους γίνεται παρελθόν»

Ρώσος αρχιστράτηγος Β.Γκερασίμοφ: «Έτσι τσακίσαμε την “ραχοκοκκαλιά” Ουκρανίας και ΝΑΤΟ – Ήθελαν να καταλάβουν την Μελιτόπολη»

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο κυριολεκτικά, «μπαρουτοκαπνισμένος», Βαλερί Γκερασίμοφ (είχε τραυματιστεί στο πόδι σε επιθεώρηση δυνάμεων στην πρώτη γραμμή έξω από το Ιζιούμ τον Απρίλιο του 2022), αποκάλυψε στον επιχειρησιακό απολογισμό του έτους 2023, ότι το σχέδιο ΝΑΤΟ και Ουκρανίας, όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου, ήταν μέσα σε 15 ημέρες να καταλάβουν την Μελιτόπολη.

Και εν συνεχεία να διαρρήξουν το ενιαίο της ρωσικής επικράτειας από την Κριμαία μέχρι τον Μαριούπολη και να αποκτήσουν πρόσβαση στη συνέχεια στην Αζοφική Θάλασσα.

Από εκεί θα εξαπέλυαν επίθεση κατά της Κριμαίας και μετά κατά της Μαριούπολης.

Είπε συγκεκριμένα:

«Στις αρχές Ιουνίου, ο εχθρός συγκέντρωσε στην κατεύθυνση Ζαπορίζια μια δύναμη που αριθμούσε έως και 50 τάγματα, πάνω από 230 άρματα μάχης και πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα.

Τα μισά από αυτά ήταν σύγχρονα οχήματα ξένης κατασκευής. Η δύναμη αυτή αυξήθηκε αργότερα σε 80 Τάγματα.

Ο εχθρός σχεδίαζε να αποκλείσει ή να καταλάβει τη Μελιτόπολη σε 15 ημέρες και να προχωρήσει προς την Αζοφική Θάλασσα, τη Μαριούπολη και τα σύνορα με την Κριμαία.

Η «ραχοκοκαλιά« των Ουκρανών ήταν Ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν στη Δύση. Για να επικρατήσουν στο πεδίο οι σχηματισμοί μας πραγματοποίησαν ένα τεράστιο πολυεπίπεδο σύστημα οχυρώσεων.

Τους παγιδεύσαμε και τους τσακίσαμε ακριβώς αυτή την “ραχοκοκκαλιά”.

Μέσα σε έξι μήνες, οι Ουκρανοί έχουν 160.000 νεκρούς στρατιώτες  3.000 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 766 αρμάτων μάχης καθώς και 121 αεροπλάνα και 23 ελικόπτερα.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν δυτικής κατασκευής.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, το Κίεβο έχει λάβει περισσότερα από 5.200 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και άρματα περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, περίπου 23.000 drones, 200 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων και τουλάχιστον 25.000 αντιαρματικά συστήματα πυραύλων και πυραυλικά συστήματα ενώ περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ουσιαστικά παραδέχθηκε το τεράστιο κενό των ρωσικών επιχειρησιακών δογμάτων στην χρήση drones η οποία ευθύνεται για μεγάλο βαθμό στην απώλεια της πρωτοβουλίας των επιχειρήσεων μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου 2022, αλλά και τον ταχύτατο εναρμονισμό του ρωσικού Στρατού στη νέα πραγματικότητα: 

«Η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων διαφόρων τάξεων και σκοπών έχει γίνει σήμερα αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων μάχης των ενόπλων δυνάμεων μας.

Με τη βοήθεια των drones, η εναέρια αναγνώριση πραγματοποιείται όλο το εικοσιτετράωρο σε όλο το βάθος του σχηματισμού των εχθρικών δυνάμεων, παρέχοντας τις συντεταγμένες των ανιχνεύσιμων στόχων και την καταστροφή τους.

Επιπλέον, εκτελούν αποστολές καταστροφής στρατιωτικών υποδομών και κάθε είδους όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Κάτι που δεν το είχαμε αρχικά» υπογράμμισε ο Ρώσος αρχιστράτηγος.

Αναφερόμενος στην δυτική βοήθεια σε προηγμένα οπλικά συστήματα ο Β.Γκερασίμοφ, είπε ότι «Η Βρετανία και η Γαλλία μετέφεραν πάνω από 200 πυραύλους cruise Storm Shadow και Scalp στο Κίεβο, ενώ οι ΗΠΑ παρέδωσαν πυραύλους ATACMS, αλλά απέτυχαν γιατί εξαπολύονται κατά πολιτικών στόχων, αφού δεν μπορούν να κτυπήσουν στρατιωτικής σημασίας περιοχές, λόγω της αντιπυραυλικής προστασίας τους

Ο Ρώσος στρατηγός αποκάλυψε ακόμα ότι «Η Ουκρανία δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να επιφέρει ένα τρομοκρατικό πλήγμα μέσω drones φορτωμένων με εκρηκτικά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Εξακολουθεί και στέλνει συστηματικά drones εξοπλισμένα με εκρηκτικά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια και στην πόλη Energodar».

Όπως είπε, καταγράφονται μεγάλης κλίμακας αλλαγές στο στρατιωτικό-πολιτικό πεδίο παγκοσμίως, με την ηγεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να αποτελεί παρελθόν.

«Αυτή τη στιγμή, η στρατιωτικοπολιτική κατάσταση υφίσταται μεγάλης κλίμακας αλλαγές. Ένας νέος πολυπολικός κόσμος σχηματίζεται, η ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους γίνεται παρελθόν.

Η Ουάσιγκτον, με κάθε κόστος, επιδιώκει να διατηρήσει τη δυτικοκεντρική δομή της παγκόσμιας τάξης” προκειμένου να εξασφαλίσει παγκόσμια κυριαρχία της και την ικανότητα της να υπαγορεύει όρους σε άλλες χώρες, καταστέλλοντας τα νόμιμα συμφέροντά τους όσον αφορά την ασφάλεια τους» είπε ο Ρώσος στρατηγός.

Πέρα από το ουκρανικό μέτωπο, ο Γκερασίμοφ τόνισε ότι η Δύση αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία και στην ευρύτερη περιοχή της Αρκτικής και αναπτύσσει στρατιωτική υποδομή κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διασφάλιση της κυριαρχίας τους στην Αρκτική και τον περιορισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή.

Για τους σκοπούς αυτούς, η συλλογική Δύση αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και αναπτύσσει στρατιωτική υποδομή κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ως αποτέλεσμα, το δυναμικό σύγκρουσης στην περιοχή αυξάνεται.

Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί ετησίως σχεδόν 40 ασκήσεις στα ρωσικά σύνορα και όλες εστιάζονται στην εκστρατεία κατά της Ρωσίας.

Η ταχεία ενσωμάτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, η αυξανόμενη παρουσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, τις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και η Αρκτική επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση στην Ευρώπη με προοπτικές αυξημένης αντιπαράθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκερασίμοφ τόνισε ότι η Δύση παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική ήττα της Ρωσίας και για αυτό, επισήμανε ότι η εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έχει χάσει τη σημασία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.