Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού: «Περισσότεροι από 200.000 Ρώσοι πολίτες με στρατιωτική πείρα έχουν επιστρατευτεί»

Η μερική επιστράτευση ξεκίνησε με προεδρικό διάταγμα στις 21 Σεπτεμβρίου

Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού: «Περισσότεροι από 200.000 Ρώσοι πολίτες με στρατιωτική πείρα έχουν επιστρατευτεί»

Πάνω από 200.000 Ρώσοι πολίτες με προϋπάρχουσα στρατιωτική πείρα έχουν ήδη επιστρατευθεί στη Ρωσία και ακόμη 300.000 σχεδιάζεται να λάβουν φύλλα πορείας.

Αυτά τα στοιχεία της «μερικής» επιστράτευσης, παρουσίασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δύο εβδομάδες μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δόθηκε εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους να εφοδιάσουν τους στρατεύσιμους με τα απαραίτητα ρούχο και εξοπλισμό και να τους αναθέσουν στρατιωτικά καθήκοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η μερική επιστράτευση ξεκίνησε στη Ρωσία με προεδρικό διάταγμα στις 21 Σεπτεμβρίου, με σχέδια για την κινητοποίηση 300.000 εφέδρων, αν και πολλά ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι τα πραγματικά σχέδια κάνουν λόγο για επιστράτευση πάνω από 1 εκατ. εφέδρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.