ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η τελευταία πράξη του δράματος: 3 ρωσικές Αμφίβιες Ομάδες Μάχης ξεκίνησαν βομβαρδισμό & απόβαση στην Οδησσό

Η Ιστορία επιστρέφει στην πόλη των Ελλήνων ηρώων

Η τελευταία πράξη του δράματος: 3 ρωσικές Αμφίβιες Ομάδες Μάχης ξεκίνησαν βομβαρδισμό & απόβαση στην Οδησσό

Τρεις Αμφίβιες Ομάδας Μάχης του ρωσικού Στόλου πλέουν με κατεύθυνση την ιστορική για την Ρωσία, αλλά και την Ελλάδα (εκεί «κτίστηκε» η Φιλική Εταιρεία πριν από το 1821) πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας και φαίνεται ότι η κύρια ενέργεια για την απελευθέρωση της ουκρανικής πόλης που όπως και η Μαριούπολη υπέφερε στα χέρια των ναζί, ειδικά μετά το 2014, πλησιάζει.

Οχυρωματικά έργα, πολυβολεία, αντιαεροπορικές θέσεις στο λιμάνι, βομβαρδίστηκαν από το ρωσικό Ναυτικό χωρίς να υπάρξουν θύματα, πέρα από δύο τραυματίες.

Η κίνηση των 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου έγινε διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών. Τα πολεμικά έπλευσαν σε δύο ομάδες νότια της γραμμής των αποβατικών πλοίων. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η βόρεια ομάδα αποτελείται από ένα πλοίο που μοιάζει να είναι είτε ρυμουλκό είτε ναρκαλιευτικό, δύο μεγάλα σκάφη προσγείωσης Project 775, ένα ρυμουλκό και ακόμη ένα σκάφος προσγείωσης Project 775.

Η δεύτερη ομάδα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις άλλες δύο, κινείται σε σχήμα τετραγώνου. Αυτή η ομάδα πιθανότατα αποτελείται από κορβέτες που φέρουν πυραύλους.

Στη νότια ομάδα εθεάθη το καταδρομικό Moskva, το οποίο συνοδευόταν από δύο μεγάλα αποβατικά καράβια Project 1171 (κλάσης Tapir). ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Επιπλέον, σε αυτήν την ομάδα, οι ειδικοί αναγνώρισαν την κίνηση του μεγάλου αποβατικού πλοίου Pyotr Morgunov από τον Βόρειο Στόλο του Ρωσικού Ναυτικού, που συνήθως σταθμεύει στο λιμάνι Σεβερομόρσκ στην περιοχή Μούρμανσκ (πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας κι ένα σημαντικό λιμάνι στον Αρκτικό ωκεανό). σγρεςερτςευςε.jpg

Το Pyotr Morgunov  

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επίθεση με πυραύλους σε έναν από τους οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή της Οδησσού, από εχθρικά αεροσκάφη και ναυτικό πυροβολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα δύο άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργότερα, το ρωσικό ναυτικό πυροβολικό έβαλε εναντίον άλλου οικισμού. Σύμφωνα με τον Μαρτσένκο, εκτοξεύτηκαν περίπου 90 οβίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.