ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεβεροντονέτσκ: Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι παλεύουν για κάθε σπίτι – Οι Ρώσοι λένε ότι οι εθνικιστές τοποθετούν στρατιωτικό εξοπλισμό σε κατοικημένες περιοχές

Η Ουκρανία υφίσταται σημαντικές απώλειες στην περιοχή του Ντονμπάς

Σεβεροντονέτσκ: Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι παλεύουν για κάθε σπίτι – Οι Ρώσοι λένε ότι οι εθνικιστές τοποθετούν στρατιωτικό εξοπλισμό σε κατοικημένες περιοχές

Συνεχίζοντας να περιμένουν ξένα όπλα που θα τους επιτρέψουν να «αλλάξουν την εικόνα της μάχης», οι Ουκρανοί προσπαθούν συμμετέχουν σε οδομαχίες στην βιομηχανική περιοχή στο Σεβεροντόνετσκ.

Ο Πέτρο Κούζικ, διοικητής του τάγματος της Εθνοφρουράς Σλόμποντα (Ελευθερία), τόνισε ότι οι οδομαχίες στη μικρή βιομηχανική πόλη στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται ενάντια σε αναχώματα του ρωσικού πυροβολικού που θέτουν σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατάσταση επί του πεδίου σε αυτό που έχει εξελιχθεί σε κομβική μάχη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Κούζικ και τόνισε ότι η Ουκρανία υφίσταται σημαντικές απώλειες στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ. Το ίδιο επιβεβαίωσε και η ουκρανική πλευρά.

«Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο», είπε ο Κούζικ στην κρατική τηλεόραση, περιγράφοντας μάχες στις οποίες Ουκρανοί μαχητές πέρασαν από «τυφλή άμυνα σε μικρές αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές».

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια επιτυχία για εμάς. Περάσαμε σε αντεπίθεση και σε ορισμένες περιοχές καταφέραμε να τους απωθήσουμε κατά ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα. Σε άλλες περιοχές μαχόμενοι τους εξωθήσαμε σε αποχώρηση κυριολεκτικά κατά ένα ή δύο σπίτια».

Ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία ήλπιζε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μείωναν την ένταση των πυρών του πυροβολικού όταν άρχιζαν οι οδομαχίες.

«Όταν τους οδηγήσαμε σε οδομαχίες, λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα – αυτοί (το πυροβολικό τους) δεν ήξεραν πού βρισκόμασταν και πού βρισκόμασταν. Αλλά τώρα απλώς καλύπτουν τόσο τα δικά τους στρατεύματα όσο και τις μονάδες μας με πυρά πυροβολικού», είπε.

Ο Κούζικ είπε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια «καταστροφική» έλλειψη συστημάτων για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό πυροβολικό και χρειάζονται «σοβαρή τεχνολογία» ή βαρέα όπλα για να αντεπιτεθούν τους Ρώσους.

Εμφανιζόμενος να αποκλείει μια απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από το Λισίτσανσκ, τη «δίδυμη πόλη» του Σεβεροντονέτσκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς, ο Κούζικ είπε: «Υπάρχει εντολή να κρατήσουμε θέσεις και τις κρατάμε».

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαιώνει «μικρές αντεπιθέσεις», αν και η εντολή του καθεστώτος του Κιέβου να μην παραδώσει τις θέσεις του ο ουκρανικός Στρατός έγινε γνωστή στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μελετούσε δεδομένα για τα εγκλήματα του ουκρανικού Στρατού κατά του άμαχου πληθυσμού, το αρχείο περιλαμβάνει πληροφορίες για την ανάπτυξη  στρατιωτικού εξοπλισμού σε πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Σεβεροντονέτσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.