ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στην Ουκρανία ο Wali: Ο ελεύθερος σκοπευτής από τον Καναδά που κρατά ρεκόρ βολής

Στο Ιράκ εξουδετέρωσε στόχο σε απόσταση 3.540 μέτρων

Στην Ουκρανία ο Wali: Ο ελεύθερος σκοπευτής από τον Καναδά που κρατά ρεκόρ βολής

Άνδρες ανά τον κόσμο οι οποίοι προτίθενται και τελικά ταξιδεύουν στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσουν τους Ρώσους. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία στρατιωτική εμπειρία εκτός από ορισμένες περιπτώσεις ενώ πολλοί αναφέρουν ότι αυτές οι “προσθήκες”  γίνονται γιατί ρέει άφθονο χρήμα από το Κίεβο προς μισθοφορικά στρατεύματα.

Wali, ο θρύλος του Αφγανιστάν και του Ιράκ

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο εν λόγω βετεράνος του 22ου βασιλικού συντάγματος του Καναδά στο Αφγανιστάν, βρίσκεται ήδη σε ουκρανικό έδαφος φορώντας τα χακί του και αναμένεται να αξιοποιηθεί ενάντια σε επιλεκτικές ρωσικές μονάδες.

Ο ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος ακούει στο παρατσούκλι που του δόθηκε στο Αφγανιστάν «Wali», είπε ότι επικοινώνησε μαζί του ένας φίλος την Παρασκευή, ο οποίος οργάνωνε πομπές ανθρωπιστικής βοήθειας για να φέρει τρόφιμα στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Wali είπε στη γαλλοκαναδική έκδοση La Presse: «Μου είπε ότι χρειάζονταν ελεύθερο σκοπευτή. Είναι σαν ένας πυροσβέστης που ακούει τον συναγερμό. Έπρεπε να φύγω».

Στο Ιράκ, ο Wali εξουδετέρωσε στόχο σε απόσταση 3.540 μέτρων. Βοήθησε επίσης τις κουρδικές δυνάμεις στον αγώνα τους ενάντια στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος μιλώντας στο CBC News για την εμπειρία του, αποκρύπτοντας το όνομά του, περιγράφει ως μία σουρεαλιστική εμπειρία το πέρασμα των ουκρανικών συνόρων, ακόμη και για έναν άνθρωπο που έχει επιβιώσει υπό αντίξοες συνθήκες στον καυτό ήλιο της ερήμου Κανταχάρ. Ο Wali είπε ότι ο ίδιος και οι άλλοι τρεις πρώην Καναδοί στρατιώτες που έκαναν το ταξίδι μαζί του έγιναν δεκτοί με αγκαλιές, χειραψίες, σημαίες και φωτογραφίες από Ουκρανούς αφού πέρασαν τα σύνορα.

«Ήταν τόσο χαρούμενοι που μας είχαν», είπε ο Wali. «Είναι σαν να γίναμε φίλοι αμέσως».

Δείτε βίντεο:

Λίγες ημέρες μόλις πριν, ο Wali βρισκόταν με την οικογένειά του στον Καναδά. «Πριν από μια εβδομάδα εξακολουθούσα να προγραμματίζω», είπε, συμπληρώνοντας πως «τώρα αρπάζω αντιαρματικά βλήματα σε μια αποθήκη για να σκοτώσω πραγματικούς ανθρώπους… Αυτή είναι η πραγματικότητά μου αυτή τη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Wali θα χάσει τα πρώτα γενέθλια του γιου του αυτή την εβδομάδα. Το χαρακτήρισε το «πιο δύσκολο μέρος» της απόφασης να συμμετάσχει στον αγώνα στην Ουκρανία. Η γυναίκα του ήταν αντίθετη στην ιδέα, είπε: «Μπορείτε να φανταστείτε τι είπε και πώς σκέφτεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.