Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Συνάντηση ουκρανικού επιτελείου 90 χλμ. από το Ποκρόβσκ: «Καμία αποχώρηση από την πόλη – Στείλαμε στρατονομία»

Υποσχέθηκε επιχείρηση για απεγκλωβισμό και ζητά από τις ουκρανικές μονάδες ούτε βήμα πίσω ή σκέψη αποχώρησης από την περιοχή

Συνάντηση ουκρανικού επιτελείου 90 χλμ. από το Ποκρόβσκ: «Καμία αποχώρηση από την πόλη – Στείλαμε στρατονομία»

Σε μια κίνηση, πιο πολύ για την δημοσιότητα, όλο το ουκρανικό γενικό επιτελείο με τον αρχηγό του Ο.Σίρσκι, Α.Μπουντάνοφ και άλλους υψηλόβαθμούς Ουκρανούς διοικητές πραγματοποίησαν συνάντηση για την κατάσταση στο Ποκρόβσκ και στο πως μπορούν να οργανώσουν περαιτέρω την άμυνα της πόλης.

Η κατάσταση σε Ποκρόβσκ-Μίρνογκραντ είναι ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση και η συγκέντρωση 90χλμ πιο μακριά από τις πόλεις δείχνει ότι όλος αυτός ο χώρος μεταξύ του μετώπου και τους χώρου συνάντησης είναι χώρος που τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να κινηθούν πλήρως.

Όμως η ουκρανική ηγεσία, λίγο πριν κλείσει εντελώς η περικύκλωση (απομένει ένα μικρό άνοιγμα 2 χλμ) προτιμά να δώσει εντολή στις ουκρανικές μονάδες να μείνουν στις πόλεις και να αντισταθούν παρά να αποχωρήσουν.

Στα κανάλια δηλώνει ότι αντέχουν και υπόσχεται βοήθεια (αν εννοεί βοήθεια δύο ελικόπτερα Blackhawk μάλλον δεν μπορούν να περιμένουν και πολλά οι εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες), αλλά τα πρόσωπα όλων των στρατιωτικών που τον άκουγαν έδειχναν απελπισία και σκέψεις για το μέλλον των αβοήθητων στρατιωτικών μονάδων.

«Ποκρόβσκ – κρατάμε. Μίρνογκραντ – κρατάμε». Τώρα ο Σίρσκι άρχισε να μιλάει ότι όλα είναι καλά.

«Στο συγκρότημα Ποκρόβσκ-Μίρνογκραντ, οι στρατιώτες πρέπει να συγκρατήσουν την πίεση μιας ομάδας αρκετών χιλιάδων εχθρικών στρατιωτών, η οποία συνεχίζει να προσπαθεί να διεισδύσει στην κατοικημένη περιοχή και να κόψει τις οδούς ανεφοδιασμού μας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει περικύκλωση ή αποκλεισμός πόλεων, κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την εφοδιαστική αλυσίδα.

Μια ολοκληρωμένη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταστροφή και την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων από το Ποκρόβσκ. Το κύριο βάρος το φέρουν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ιδίως χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μονάδες εφόδου.»

«Επιπλέον, κατόπιν οδηγιών μου, μικτές ομάδες από τις Ειδικές Δυνάμεις Επιχειρήσεων, τη Στρατιωτική Αστυνομία, την SBU και άλλες μονάδες των Ουκρανικών Αμυντικών Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, βρίσκονται στην πόλη», είπε και αφορά την αποστολή μικρών ομάδων από κάθε διαθέσιμη μονάδα που αναλυτές αναφέρουν ότι πιο πολύ θα έχουν καθήκοντα στρατονομίας παρά μάχης, για να μην υποχωρήσει κανείς Ουκρανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.