ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεχίζει το «δίπορτο» ο Ρ.Ερντογάν: Σήμερα είπε στον Β.Ζελένσκι οτι η Κριμαία είναι Ουκρανική

Δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία, όπου ζουν οι τουρκογενείς Τάταροι

Συνεχίζει το «δίπορτο» ο Ρ.Ερντογάν: Σήμερα είπε στον Β.Ζελένσκι οτι η Κριμαία είναι Ουκρανική

Λίγες ημέρες μετά από την συνάντησή του με τον Β.Πούτιν, στο Σότσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε σε ουκρανική εκδήλωση για να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την ρωσική κατοχή στην Κριμαία, όπου ζουν οι τουρκογενείς Τάταροι.

Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι κρίσιμο ζήτημα, όχι μόνον για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά για την διεθνή ασφάλεια, είπε ο Ρ.Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που έγινε το 2014.

Μιλώντας μέσω βιντεοσκοπημένου μυηνύματος στην 2η σύνοδο της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», που διοργάνωσε η Ουκρανική Προεδρία μία ημέρα πριν κλείσουν έξη μήνες από την εισβολή της Ρωσίας με στόχο να τραβήξει την διεθνή προσοχή για την Κριμαία, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι η περιοχή αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Ρ.Ερντογάν δήλωσε έτοιμος και πρόθυμος να συνεχίσει τις μεσολαβητικές του προσπάθειες προκειμένου να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία με μία «δίκαιη λύση» όπως είπε, «στη βάση της διασφάλισης της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε για άλλη μία φορά ιδιαίτερη αναφορά στους Τατάρους της Κριμαίας, που είναι τουρκογενείς και ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή  σε πολύ μεγάλο ποσοστό – ήταν 250.000 στην απογραφή του 2001, όταν αναγνωρίστηκαν ως τέτοιοι από την Ουκρανία. Χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα για την Τουρκία» την ασφάλειά τους.Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι Τάταροι διαμένουν στο προσαρτημένο από τη Ρωσία κομμάτι της Κριμαίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.