Τ-90Μ και BMP-T δίνουν νέα ορμή στην ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς – Καταλήφθηκαν πολλές πόλεις και χωριά

Novoselivka, Troits’ke, Orekhovo στα χέρια των Ρώσων

Τ-90Μ και BMP-T δίνουν νέα ορμή στην ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς – Καταλήφθηκαν πολλές πόλεις και χωριά

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα τις περιοχές Novoselivka, Troits’ke, Orekhovo και ολοκληρώνουν την περικύκλωση του Severodonetsk στο Ντονμπάς. Ακολουθεί το Χάρκοβο ή η Οδησσός.

Πολεμούν σε αναλογία 1:2 τους Ουκρανούς που ενισχύονται συνεχώς: Περίπου 8.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην συγκεκριμένης περιοχή απέναντι στις 16.000 Ουκρανούς, αλλά έχουν «το πάνω χέρι» καθώς εκτός από την εναέρια υποστήριξη έχουν πλέον στις τάξεις τους ένα ανίκητο δίδυμο.

Περί τα 50 Τ-90Μ που σε δύο ίλες και αντίστοιχα BMP-T τον περίφημο «Εξολοθρευτή» που καταστρέφει τις αντιαρματικές ενέδρες από χιλιόμετρα μακριά.

Οι Ρώσοι μπήκαν και στην πόλη Toshkivka και έχουν ήδη καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της και ολοκληρωτικά το Orekhovo νότια του Lisichansk. Το Orekhovo δέχτηκε προσβολές από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και παραδόθηκαν οι τελευταίοι ζωντανοί υπερασπιστές του.

Τελικός στόχος το Lysychansk. Είναι μια μικρή «Μαριούπολη»: Ρωσόφωνοι κάτοικοι, νεοναζιστικές μονάδες και βαριά οχύρωση.

Χτες το βράδυ, υπήρχαν πληροφορίες πως οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από το χωριό Drobyshevo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγα 24ωρα πριν οι Ουκρανοί είχαν χάσει και την περιοχή Novoselovk.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.