ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τ.Μπάιντεν: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα» – Εμπάργκο σε βότκα και χαβιάρι

«Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Τ.Μπάιντεν: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα» – Εμπάργκο σε βότκα και χαβιάρι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Σε συντονισμό με την Ευρώπη, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα, εισάγοντας νέες κυρώσεις μετά τα τιμωρητικά μέτρα που αφορούσαν στην ενέργεια και πιστοποιούν τον τερματισμό των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου στην Αμερική.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα έχει τον εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι πολίτες της τα εφόδια για να αντέξουν», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους του ΝΑΤΟ». «Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», επισήμανε.

Τέλος, ο Μπάιντεν ότι: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

Το νέο πακέτο ρυθμίσεων από τις ΗΠΑ αφορά στο εμπάργκο σε αλκοόλ, ρωσική βότκα, θαλασσινά και χαβιάρι.

Το 2019, η Ρωσία ήταν ο 26ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος αγαθών των Ηνωμένων Πολιτειών, με περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια να ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο χωρών.

Περίπου το 60% αυτού είναι ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τα οποία ο Μπάιντεν απαγόρευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες κορυφαίες εισαγωγές από τη Ρωσία περιελάμβαναν ορυκτά καύσιμα, πολύτιμα μέταλλα και πέτρες, σίδηρο και χάλυβα, λιπάσματα και ανόργανα χημικά. όλα αυτά θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους δασμούς μόλις το Κογκρέσο αποφασίσει να ανακαλέσει το καθεστώς του ευνοούμενου έθνους για το εμπόριο της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.