ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τ.Μπάιντεν: Ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

«Η βία έχει φτάσει σε απαράδεκτα επίπεδα»

Τ.Μπάιντεν: Ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη

O Τζο Μπάιντεν με εκτελεστικό διάταγμα που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη, επικαλούμενος «απαράδεκτα επίπεδα» βίας.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εποίκους σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η βία είναι ξεχωριστή από τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, όπου ο απολογισμός των νεκρών πλησιάζει τους 27.000 Παλαιστίνιους.

Στην ανακοίνωση προς το Κογκρέσο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ενέργειες των ισραηλινών εποίκων «συνιστούν μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών» και κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισή της.

«Εγώ, ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διαπιστώνω ότι η κατάσταση στη Δυτική Όχθη – ιδίως τα υψηλά επίπεδα εξτρεμιστικής βίας των εποίκων, ο αναγκαστικός εκτοπισμός ανθρώπων και χωριών και η καταστροφή περιουσιών – έχει φθάσει σε απαράδεκτα επίπεδα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, του Ισραήλ και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής», αναφέρεται στο διάταγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας μιας λύσης δύο κρατών και της διασφάλισης ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να επιτύχουν ίσα μέτρα ασφάλειας, ευημερίας και ελευθερίας. Υπονομεύουν επίσης την ασφάλεια του Ισραήλ και έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε ευρύτερη περιφερειακή αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, απειλώντας το προσωπικό και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.