ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τα αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα KA-52M παρέλαβε ο ρωσικός στρατός

Το ελικόπτερο θα είναι οπλισμένο με το νέο LMUR (ελαφρύ κατευθυνόμενο πύραυλο πολλαπλών χρήσεων)

Τα αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα KA-52M παρέλαβε ο ρωσικός στρατός

Την πρώτη παρτίδα αναγνωριστικών και επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52M, παρέλαβε ο Ρωσικός Στρατός όπως ανέφερε το TASS στις 4 Ιανουαρίου, επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα.

Η ανώνυμη πηγή είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι περίπου δέκα ελικόπτερα έχουν ήδη παραδοθεί στον στρατό και περισσότερα θα παραδοθούν αργότερα εντός του έτους.

«Τα πρώτα [ελικόπτερα] Ka-52M έχουν ήδη παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα. Οι παραδόσεις αναβαθμισμένων ελικοπτέρων θα συνεχιστούν επίσης το 2023», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εργοστάσιο αεροπορίας Arsenyevsky εργάζεται επί του παρόντος με πλήρη ισχύ για την παραγωγή ελικοπτέρων Ka-52M.

Το Ka-52M είναι μια βαθιά αναβαθμισμένη έκδοση του ελικοπτέρου Ka-52. Το αναβαθμισμένο ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ένα βελτιωμένο σύστημα οπτικής στόχευσης με δυνατότητα ημέρας/νύχτας, ένα νέο ραντάρ φάσης συστοιχίας, ένα νέο σύστημα ενεργητικής προστασίας, ένα νέο σύστημα διοίκησης και ελέγχου πεδίου μάχης, ισχυρότερους τροχούς υπόστρωσης και βελτιωμένη εργονομία πιλοτηρίου.

Το ελικόπτερο θα είναι οπλισμένο με το νέο LMUR [ελαφρύ κατευθυνόμενο πύραυλο πολλαπλών χρήσεων], το οποίο κατευθύνεται οπτικά και έχει βεληνεκές άνω των 14 χιλιομέτρων.

Το Ka-52M θα ενισχύσει τις εναέριες δυνατότητες αναγνώρισης και επίθεσης του ρωσικού στρατού. Τα νέα ελικόπτερα πιθανότατα θα καταλήξουν να ενταχθούν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπου χρειάζονται τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.