ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα φαντάσματα της Wagner – NATO: «Χάθηκαν ξαφνικά από την Λευκορωσία» – Νέος διοικητής ο γιος του Πριγκόζιν, Πάβελ! (βίντεο)

Πριν δυο ημέρες κατέλαβαν το Ορίχοβο Βασιλίφκα ! - Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς μετακινήθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί 20.000 άνδρες

Τα φαντάσματα της Wagner – NATO: «Χάθηκαν ξαφνικά από την Λευκορωσία» – Νέος διοικητής ο γιος του Πριγκόζιν, Πάβελ! (βίντεο)

Είκοσι χιλιάδες (20.000) εθελοντές της Wagner μεταφέρθηκαν μυστικά από την Λευκορωσία στην Ανατολική Ουκρανία, περί το Μπάκχουτ, αλλά και βορειότερα στο Κουπιάνσκ, ενώ αρκετοί από αυτούς (περίπου τους 2.000) προτίμησαν να αναπτυχθούν σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

Στο Κίεβο είχε προκληθεί μεγάλη ανησυχία, όταν δεκάδες χιλιάδες άνδρες της Wagner είχαν σταθμεύσει στη Λευκορωσία, για να επανεξοπλιστούν και να αποκτήσουν νέα ηγεσία μετά τον θάνατο του Γ.Πριγκόζιν.

Όπως όμως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, «εδώ και αρκετές μέρες, οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να καταγράψουν την κίνηση του προσωπικού της Βάγκνερ και του βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού που διαθέτουν, στους τόπους μόνιμης διαμονής τους στη Λευκορωσία».

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι «μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να αποσυρθεί κρυφά και να διασχίσει ​​κρατικά σύνορα, οπότε φέρεται απλά να είναι κάπου κρυμμένοι».

Η αλήθεια είναι, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, ότι μεταφέρθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, σταδιακά στις νέες τους θέσεις.

Ήδη πέτυχαν την πρώτη τους επιτυχία βόρεια του Μπάκχμουτ και μαζί με την 106η ρωσική Μεραρχία κατέλαβε την Orekhovo-Vasilevka (Ορίχοβο Βασιλίφκα), στρατηγικό κόμβο των Ουκρανών στην περιοχή καθώς  βρίσκεται προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ, καταγάγοντας μεγάλη στρατιωτική νίκη.

Και με ηγέτη, τον γιο του Γ.Πριγκόζιν, τον Πάβελ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.