ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πού πάμε; – Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ!

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου

Πού πάμε; – Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ!

Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της χώρας, Abdelmadjid Tebboune, να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ και να βοηθήσει άμεσα τους Παλαιστίνιους.

Οι Αλγερινοί αν τελικά κηρύξουν τον πόλεμο στο Ισραήλ (αν ο πρόεδρος κάνει δεκτή την εισήγηση του Κοινοβουλίου) θα προσδώσει δραματικές συνέπειες στο όλο σκηνικό καθώς θα είναι το πρώτο αραβικό κράτος που θα κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισραήλ.

H Αλγερία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου μετά την Αίγυπτο και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Ρωσία.

Δύο ημέρες νωρίτερα, οι μαχητές Χούθι είχαν «κηρύξει τον πόλεμο» στο Ισραήλ. Να σημειώσουμε βέβαια το λάθος που κάνουν πολλά ελληνικά ΜΜΕ αναφορικά με την Υεμένη και τους Χούθι: Οι Χούθι δεν είναι η Υεμένη. Είναι σιιτικό φιλοϊρανικό ανταρτικό κίνημα που δεν έχει καταλάβει μέχρι στιγμής την εξουσία.

Η πρωτεύουσα Σαναά, ελέγχεται από την μέχρι σήμερα νόμιμη κυβέρνηση που είναι ελεγχόμενη από την Σαουδική Αραβία.

Αν είχε κηρύξει τον πόλεμο η Υεμένη, θα σήμαινε ουσιαστικά ότι και η Σαουδική Αραβία θα είχε κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η Αλγερία απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ, αλλά η κήρυξη πολέμου σε κάθε περίπτωση έχει «βαριά» πολιτική σημασία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.