ΟΠΕΚΕΠΕ; Ποιος ΟΠΕΚΕΠΕ;

Το «μπλόκο» του αρχιραβίνου στον επαναπατρισμό Ισραηλινών: «Όχι πτήσεις το Σάββατο»

Από αύριο ξεκινούν οι πτήσεις επαναπατρισμού

Το «μπλόκο» του αρχιραβίνου στον επαναπατρισμό Ισραηλινών: «Όχι πτήσεις το Σάββατο»

Ο Σεφαραδίτης αρχιραββίνος Νταβίντ Γιοσέφ υπενθύμισε από την υπουργό Μεταφορών Μίρι Ρεγκέβ και τη διοίκηση της El Al ότι δεν επιτρέπεται να παραβιαστεί το Σαμπάτ( σσ: το Σάββατο για τους Εβραίους είναι ιερή μερα ανάπαυσης, που δεν παραβιάζεται) για να πραγματοποιηθούν πτήσεις επαναπατρισμού των Ισραηλινών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, όπως επιβεβαίωσε  ο εκπρόσωπός του, στους Times of Israel.

Περίπου 150.000 Ισραηλινοί εκτιμάται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκτός της χώρας, από τότε που το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του νωρίς το πρωί της Παρασκευής εν μέσω της δραματικής κλιμάκωσης με το Ιράν.

Το υπουργείο Μεταφορών, καθώς και οι ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες El Al, Arkia και Israir, εργάζονται για την οργάνωση πτήσεων επαναπατρισμού μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αύριο. Η El Al συνήθως δεν εκτελεί δρομολόγια το Σάββατο, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, η Regev και η El Al ρώτησαν τον Γιοσέφ αν οι πτήσεις διάσωσης θα μπορούσαν να οργανωθούν και το Σάββατο.

Ο εβραϊκός νόμος επιτρέπει την παραβίαση του Σάββατο σε θέματα ζωής και θανάτου, μια έννοια που κατά καιρούς μπορεί να «διευρυνθεί»

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ο Γιόσεφ αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για τους εγκλωβισμένους και επομένως δεν υπάρχει λόγος να επιτραπούν οι πτήσεις το Σάββατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.