ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Πεντάγωνο θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας

Το Πεντάγωνο θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο θα χορηγήσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή (σήμερα ξημερώματα Ελλάδας).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει τώρα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απρόκλητη και εκ προμελέτης εισβολή της Ρωσίας», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ, drones «kamikaze» Switchblade, καθώς και ελαφρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Puma.

«Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, για την υποστήριξη της ηρωικής εκστρατείας τους να αποκρούσει τον πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη για «πρόσθετες» στρατιωτικές δυνατότητες που απαιτούνται για να βοηθήσει τον στρατό της Ουκρανίας «να υπερασπιστεί τη χώρα του», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας 55 λεπτών, «συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται μέρα και νύχτα για να ανταποκριθούν στα κύρια αιτήματα της Ουκρανίας για βοήθεια ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.