ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το σύνθημα για την κατάληψη της Οδησσού έδωσε ο Β.Πούτιν: Όρισε επικεφαλής της επιχείρησης τον κατακτητή της Μαριούπολης!

Η αλλαγή του διοικητή του ρωσικού Στόλου της Μ.Θάλασσας «δείχνει» ότι ξεκινά η επιχείρηση

Το σύνθημα για την κατάληψη της Οδησσού έδωσε ο Β.Πούτιν: Όρισε επικεφαλής της επιχείρησης τον κατακτητή της Μαριούπολης!

Nέος διοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ορίστηκε ο Βίκτορ Σοκολόφ, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να αποκλείσει την Μαριούπολη από θαλάσσης και να συντονίσει την επιχείρηση κατάληψής της, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των ρωσικών επιθετικών ενεργειών στην δυτική Μαύρη Θάλασσα με στόχο την κατάληψη της Οδησσού!

Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση ναρκαλιευτικών σκαφών και μονάδων κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε υψηλότερα αξιώματα στον Στόλο του Ειρηνικού και τον Στόλο της Βόρειας Θάλασσας, όπου υπηρέτησε ως αναπληρωτής διοικητής. Από το 2020 ήταν επικεφαλής της υψηλού κύρους στρατιωτικής ακαδημίας.

Για την κατάληψη της Οδησσού χρειάζονται συνδυασμένες ρωσικές ναρκαλιευτικές επιχειρήσεις στην θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας και εν συνεχεία απόβαση για να υποστηριχθούν οι προελαύνουσες δυνάμεις από το Νικολάγιεφ.

Δείτε την εικόνα που θα υπάρξει στις ακτές της Οδησσού:

Βέβαια, πρώτα πρέπει να πέσει το Νικολάγιεφ με τον ρωσικό σχεδιασμό να αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 Ποιος είναι ο Ιγκόρ Οσίποφ,

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο δικές του πηγές, έγραψε ότι ο νέος διοικητής του στόλου, Βίκτορ Σοκολόφ, παρουσιάστηκε στα μέλη του στρατιωτικού συμβουλίου του στόλου στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, χρονολογείται το 1783

Ο ρωσικός στόλος έχει αποκλείσει τα λιμάνια της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, παγιδεύοντας τις ζωτικής σημασίας εξαγωγές σιτηρών, οι οποίες μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται και πάλι, βάσει μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός, πάντως, ότι η Ουκρανία είναι, προφανώς, σε θέση να πραγματοποιήσει καταστροφικές επιθέσεις σε μια τοποθεσία την οποία η Μόσχα θεωρούσε «ασφαλές οχυρό», λειτούργησε, φυσικά, ως ηθικό πλεονέκτημα για το Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.