ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το τέλος της δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία με αριθμούς: Μειώθηκε κατά 87%!

Μόλις 2,11 δισ. ευρώ έχει πάρει το Κίεβο από τον Αύγουστο του 2023

Το τέλος της δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία με αριθμούς: Μειώθηκε κατά 87%!

Η Δύση έχει σταματήσει να δίνει σημαντική βοήθεια στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, μετά και την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, αυτό δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW, Κίελο).

Η βοήθεια προς την Ουκρανία από τη Δύση έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2023 – μειωμένη κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η Ουκρανία εξαρτάται πλέον όλο και περισσότερο από μια βασική ομάδα υποστηρικτών, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες συνεχίζουν να υπόσχονται και να παραδίδουν τόσο οικονομική στήριξη όσο και βασικά όπλα, όπως μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Οι προοπτικές είναι αβέβαιες, καθώς η μεγαλύτερη εκκρεμής υπόσχεση βοήθειας -αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και οι υποσχέσεις από τις ΗΠΑ μειώνονται.

Αυτά είναι τα ευρήματα της τελευταίας επικαιροποίησης του προγράμματος παρακολούθησης της στήριξης της Ουκρανίας, το οποίο καλύπτει πλέον τις υποσχέσεις μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Κατά την περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2023, σημειώθηκε σημαντική μείωση των δεσμεύσεων στήριξης σε ετήσια βάση. Η συνολική αξία των νέων πακέτων ανήλθε σε μόλις 2,11 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 87% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 και το χαμηλότερο ποσό από τον Ιανουάριο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους 42 δωρητές που καταγράφηκαν, μόνο 20 έχουν υποσχεθεί νέα πακέτα βοήθειας τους τελευταίους τρεις μήνες, το χαμηλότερο ποσοστό ενεργών δωρητών από την έναρξη του πολέμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν επίσης δώσει ελάχιστες νέες υποσχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.