Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Τουρκικά drones έπληξαν την πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία

Βομβαρδισμοί κοντά στην Ράκα

Τουρκικά drones έπληξαν την πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (19/1) τουρκικά drones έπληξαν την πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία.

Πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαψεύδουν τον ισχυρισμό, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο βόρειο τμήμα της Συρίας επικρατεί αναταραχή λόγω των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και κούρδων μαχητών, παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή.

Η Τουρκία, ισχυρός σύμμαχος της νέας ηγεσίας στη Δαμασκό, διεξήγαγε από το 2016 πολυάριθμες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων.

Βομβαρδισμοί κοντά στην Ράκα

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το βράδυ μεταξύ των στρατευμάτων της Δαμασκού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, σε προάστιο της Ράκα, που επίσης αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, μετέδωσε ότι άκουσε σφοδρούς βομβαρδισμούς, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν στρατιωτική θέση των ΣΔΔ βορείως της πόλης, την επομένη της ανακοίνωσης μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.

Κουρδική πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομαστεί ότι απευθείας διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ του Σύρου πρόεδρου Άχμαντ αλ Σάρα και του επικεφαλής των ΣΔΔ Μαζλούμ Άμπντι, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.