Τσεχία: Έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων που διαθέτει για να βοηθήσει την Ουκρανία

Πετρ Φιάλα: "Τα αποθέματά μας από οπλικά συστήματα της σοβιετικής εποχής λιγοστεύουν και θα πρέπει να αναπληρωθούν"

Τσεχία: Έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων που διαθέτει για να βοηθήσει την Ουκρανία

Η Τσεχία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων που διαθέτει για να βοηθήσει την Ουκρανία, αποκάλυψε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα.

Μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ευχαρίστησε την τσεχική κυβέρνηση τόσο για τη στρατιωτική όσο και για την ανθρωπιστική της υποστήριξη προς την Ουκρανία, ο Φιάλα δήλωσε ότι οι πόροι της Τσεχίας θα πρέπει να συμπληρωθούν πριν μπορέσει να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην πρώτη γραμμή.

“Τα αποθέματά μας από οπλικά συστήματα της σοβιετικής εποχής λιγοστεύουν και θα πρέπει να αναπληρωθούν”, δήλωσε ο Fiala στους δημοσιογράφους.

Ο Τσέχος ηγέτης επέμεινε ότι η συνεχιζόμενη κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της επερχόμενης τσεχικής προεδρίας της ΕΕ, με την Τσεχία να προτίθεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τον ουκρανικό στρατό με όπλα, καθώς και τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η Γερμανία υποσχέθηκε πρόσφατα να δωρίσει άρματα μάχης Leopard 2A4 στην Τσεχία ως αποζημίωση για την παράδοση βαρέων όπλων από την Τσεχία στην Ουκρανία.

Ο Φιάλα δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες σε τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2024.

Μετά από μια σύντομη συνάντηση, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μίλησε επίσης με τον Φιάλα για την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η οποία θα συζητήσει εάν ο αμυντικός οργανισμός θα επεκταθεί σύντομα με δύο νέα μέλη, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Ο Fiala δήλωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα υποστηρίξει την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.