Β.Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση Πούτιν για ουδετερότητα στυλ «Αυστρίας» – Θέλει σύνδεση με ΝΑΤΟ

Συνεχίζεται ο πόλεμος

Β.Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση Πούτιν για ουδετερότητα στυλ «Αυστρίας» – Θέλει σύνδεση με ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας για το μεταπολεμικό καθεστώς στην Ουκρανία, το οποίο σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρότασης αυτής θα προβλέπει αυστηρή ουδετερότητα κατά το πρότυπο της Αυστρίας μετά τον Β’ ΠΠ και ζητά ουσιαστικά σύνδεση με ΝΑΤΟ, όχιδηλαδή ένταξη, με την έννοια ότι θα εγγυάται το ΝΑΤΟ την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απέρριψε ήδη την πρόταση και συνεχίζει τις επιχειρήσεις κύκλωσης και καταστροφής του ουκρανικού Στρατού και των παραστρατιωτικών ναζιστικών μονάδων.

Συγκεκριμένα ο Β.Ζελένσκι δήλωσε στην αντιπρότασή του τα εξής: «Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε μία δίκαιη συμφωνία για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας που θα την προστατεύουν από μελλοντικές».

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι αναφέρθηκαν στην Αυστρία και την Σουηδία ως μοντέλα ουδετερότητας που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν στην περίπτωση της Ουκρανίας στο πλαίσιο συμβιβαστικής λύσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.