Ακριβώς αυτό έλειπε από την Ελλάδα σήμερα: Η συνταγματική αναθεώρηση. Όλα τα άλλα πάνε «ρολόι»...

Β.Ζελένσκι: «Οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας»

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν πλήξει το σιδηροδρομικό δίκτυο στις περιοχές του Ντνιπροπετρόφσκ και της Ζαπορίζια

Β.Ζελένσκι: «Οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Δευτέρα (2/2) ότι οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας.

«Ο ρωσικός Στρατός, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην τρομοκράτηση με επιθέσεις κατά του δικτύου εφοδιασμού, πρώτα απ’ όλα στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο», έγραψε ο πρόεδρος Ζελένσκι στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν πλήξει το σιδηροδρομικό δίκτυο στις περιοχές του Ντνιπροπετρόφσκ και της Ζαπορίζια, ζώνες στις οποίες επικεντρώνονται και οι επιθέσεις του ρωσικού Στρατού.

Την ώρα που τα ρωσικά πλήγματα κατά των ενεργειακών υποδομών έχουν κοπάσει από την περασμένη εβδομάδα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις κατά του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στις 27 Ιανουαρίου, ρωσικά drone χτύπησαν επιβατηγό τρένο στην περιοχή του Χάρκιβ (Χάρκοβο). Τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Σήμερα το πρωί, η δημόσια σιδηροδρομική εταιρεία Ukrzaliznytsia προειδοποίησε για τον αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας των γραμμών της καλώντας τους επιβάτες να προτιμούν τα λεωφορεία.

Στην περιοχή του Σούμι, η εταιρία δηλώνει ότι παρακολουθεί τις απειλές με drone και προειδοποιεί ότι τα τρένα θα σταματούν κοντά σε καταφύγια σε περίπτωση κινδύνου.

«Επιτίθενται κατά των μεταφορών εμπορευμάτων και επιβατών. Είναι εκφοβισμός. Θα χτυπήσουν και θα αμυνθούμε», είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στις 29 Ιανουαρίου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο επικεφαλής της Ukrzaliznytsia έχει ως αποστολή να προστατεύσει τους σταθμούς, τους κόμβους κλειδιά μαζί με τους στρατιωτικούς», είπε.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το ουκρανικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά την Γερμανία και την Γαλλία, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην απομάκρυνση πολιτών, τη μεταφορά στρατευμάτων και εμπορευμάτων.

Το τρένο, μαζί με τις οδικές μεταφορές, είναι σήμερα το μόνο μέσον για την είσοδο και την έξοδο από την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.