ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βέλγιο και Ολλανδία απελαύνουν 38 Ρώσους διπλωμάτες

Ευρωπαϊκά κράτη έχουν απελάσει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες

Βέλγιο και Ολλανδία απελαύνουν 38 Ρώσους διπλωμάτες

Βέλγιο και Ολλανδία προχώρησαν στην απέλαση 38 συνολικά Ρώσων διπλωματών για κατασκοπεία.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι απελαύνει 21 Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία, ενώ η Ολλανδία απελαύνει άλλους 17 διπλωμάτες.

Λίστα με τα ονόματα 620 φερόμενων πρακτόρων της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας – πρώην KGB) που όπως αναφέρει δρουν στην Ευρώπη, δημοσίευσε τη Δευτέρα η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στη σκιά δημοσιεύματος των Financial Times. Μάλιστα, στη λίστα περιλαμβάνονται τα πλήρη στοιχεία τους (ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, διαβατήριο, ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου, αρχή έκδοσης διαβατηρίου κλπ)

Όπως γράφουν οι Financial Times, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία είναι μεταξύ άλλων, χώρες που έχουν εντοπίσει πράκτορες που δρούσαν υπέρ της Ρωσίας διοχετεύοντας τις μυστικές υπηρεσίες με διαβαθμισμένα έγγραφα και μυστικά κρατών.

«Οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, διαθέτουν αρκετά στοιχεία και πληροφορίες και συμβουλεύουν τις Ευρωπαϊκές χώρες όταν εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεκάδες Ρώσοι πράκτορες βρίσκονται στην Γερμανία, την Γαλλία αλλά και το Βέλγιο. Την ίδια ώρα, δεκάδες Ρώσοι πολίτες έχουν απελαθεί από τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας τους τελευταίους μήνες με την κατηγορία της κατασκοπίας» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στους FT ότι η συζήτηση για τους Ρώσους μυστικούς πράκτορες ήταν κάπως «απαγορευμένη» τα τελευταία χρόνια, και δρούσαν ανενόχλητοι στην Δύση.

Όπως λέει ο ίδιος, «οι δημοκρατίες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην απειλή, αν δεν γνωρίζει η πλειοψηφία των πολιτών το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι ευρωπαϊκά κράτη όπως η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Βουλγαρία έχουν απελάσει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας. Προ ημερών η Πολωνία επίσης απέλασε 45 Ρώσους διπλωμάτες προκαλώντας την οργή της Μόσχας που απείλησε με αντίποινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.